Vårt hus

Jag har varit lite seg på att uppdatera bilder på vårt lilla hus. Men nu får ni äntligen kika lite!

Här är utsidan:

När man kommer in genom ytterdörren:

Direkt till vänster när man kommer in genom dörren så är det en dörr med en trapp ner till källaren.  Därefter är det tre små trappsteg upp till en liten hall. Där James står är dörröppningen till köket, och rakt fram går man in till vardagsrummet.

Köket:
 

Det är ett litet kök, med gröna skåpluckor och inuti dem är det knalloranget. Charmigt värre...

Vardagsrummet:


Det här är en bild från just när vi flyttade in, och jag kan lugna er med att vi inte längre har några cyklar i vardagsrummet. Dörren leder ut till en liten uteplats i söderläge. Lägg märke till det mörka trätaket, det är lite märrkligt.

Trappan upp:


Det röda färgtemat i hallen fortsätter till övervåningen.

Övervåningen:


På övervåningen finns det två mindre sovrum, två stora inbyggda garderober och själva badrummet.

Framtida arbetsrum/gästrum:
Det här kommer bli ett arbetsrum/gästrum. Det är det första rummet man ser när man kommer upp, det ligger mittemot trappen. Vi har börjat renovera här. Vi har tagit bort plastmattan, slipat upp trägolvet som låg under och målat det ljusgrått. Väggarna är vitmålade och vi har målat om alla lister osv. Förhoppningsvis har färgen torkat klart tills ikväll och då ska vi börja flytta in lite möbler. Även i det här rummet är taket mörkt träfärgat. James gillar det, medan jag är mycket mer tveksam. Därför har vi kompromissat så att vi ställer iordning rummet nu, men om jag om sex månader fortfarande inte tycker om taket så målar vi om det då.
Sovrummet:
Det här är vårt sovrum för tillfället. Längre fram (långt fram) vill vi göra om det stora rummet i källaren till ett master-bedroom. Men det blir ju när allt annat är klart.
Badrummet:
Badrummet är ganska stort, men som allt annat är det gammal. Jag tycker att det är supermysigt med badkar. Det enda vi har gjort här är att plocka bort den där hemska tvättlinan, samt målat om badrumsskåpet så att det är vitt. Badrummet kommer att bli den största kostnaden, men tack och lov känns det inte jätteakut. Allting fungerar även om det är av äldre modell, så det är bra.
Källaren:

Större rum:
I källaren finns det ett större rum. Det här vill vi göra om till ett sovrum i framtiden.

Förrådsrummet under trappan:


Jag gillar att man bara kan stuva undan en massa saker här under.

Förvaringsrum modell större:


Haha, vårt duschdraperi hänger på tork över frysen. Ser lite lagom skumt ut. Men men.


I det här rummet har även James sin "leksaks-hylla". Snowboard, skidor, skridskor, klättersaker osv. Han är förberedd för vintern!


Jaa, det var vårt hus. Kanske inte det största, men vi trivs jättebra och det kommer att bli himla bra när vi är klara.

Kommentarer
Postat av: yvonne

hej! Vilket härligt hus ni verkar ha! Perfekt att börja med. Härligt att få pyssla med när böckerna blir tunga!Det lilla krypinnet under trappen tyckte även jag om, ungefär som vår skrubb bakom Saras rum.

Ha de riktigt bra nu o hälsa James!:)

2012-02-01 @ 21:12:13
Postat av: Totta

Det ser ju jättemysigt ut caro! Där tror jag ni kommer få det jättefint :) Skulle också vilja ha ett hus att renovera ;)

2012-02-01 @ 22:02:23
URL: http://charlottaholmstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0