18.26 en lördagkväll..

... och jag sitter och försöker skriva hemtenta. Tyvärr går det inte lika bra som jag skulle vilja, har knappt kommit någonstans känns det som och vill helst bara ge upp. Haha, ni märker ju att motivationen är på topp hos Fröken Holmström! Vet att det kommer att lossna när som helst, så brukar det ju vara, men det är så tråkigt när man bara sitter och tragglar. Tråkigast eftersom vi har redan lämnat in så pass många övningar, och jag har verkligen kämpat med den här kursen - så vill verkligen göra bra ifrån mig nu. Men men, ibland får man väl ta att det inte går så bra som man vill.

Nu ska jag traggla i 34 minuter till, sedan bjuder James på middag och vi ska ha lördagsmys!
Peppa peppa!

Hemtenta

Idag är det hemtenta som gäller! Det är slutspurten i den här kursen och egentligen är jag inte alls motiverad. Men det är bara att bita ihop och traggla på ändå. Igår höll vi det sista talet i den här kursen och det märks verkligen hur alla har utvecklats. Och skönt nog så känns det lättare för varje gång.

Igår kväll hade vi en riktig stad-kväll. Superskönt att få det rent och fint och ordnat innan helgen. Därefter åt vi go-middag med lövbiff, quinoa, bearnaies-sås och sallad. Vardagslyx sådär på en torsdag!

Greys Anatomy

Nu har jag just skrivit klart morgondagens tal. Hemtentan är även påbörjad (om nu 250 ord räknas) och nu ska jag njuta av en lugn kväll. Av någon anledning har jag haft ont i huvudet hela dagen, så ska bli skönt att sova snart. Först mat framför Tvn, James har lagar kyckling-curry och Greys anatomy börjar snart. Därefter SÖMN!


Hipp hipp hurra!

Idag fyller min kära gammelmormor hela 97 år! En imponerande siffra! Vi var ju uppe i Övik i helgen för att gratulera henne, vi sa grattis, gav paket osv. Hon är så himla skön, då säger hon: "Inte är det något att fira att man blir äldre heller, jag kommer ju aldrig vara så ung som jag är just nu. " Så himla härlig inställning!

Påsk-present




I helgen fick jag en påskpresent av mamma! Mycket lyxigt och gissa hur glad jag blev när jag upptäckte att det var de här ursnygga Marilyn Monroe-kopparna! Jag tycker de är så himla snygga, men de har varit helt omöjliga att få tag på. I julklapp fick jag de fina Elvis Presley-kopparna av Peter & Yvonne, så nu är "samlingen" komplett. Jag har tur jag!

Härliga helg!

Hade en jättehärlig helg! God mat, familj, släkt, bastubad, stugmys, födelsedagsfirande, presenter, massa bilkörning, ännu mer god mat etc. Hur mysigt som helst alltså!

Fredag!

Äntligen är det fredag och i helgen åker vi upp till Sundsvall och sedan till Övik! Ska säga grattis till min gammelmormor som fyller 97 år på onsdag! Helt otroligt =)


Mitt i natten med Quintilianus

Den här veckan har den vanliga onsdags-ångesten förvandlats till tisdags-ångest. Till imorrn ska jag ha skrivit en smädelse om Quintilianus. Vilket kanske vore helt okey om det inte vore för att karln verkar så jäkla reko! Han är emot barnaga, förespråkar raster i skolan, tror på positiv uppmuntran istället för bestraffning, är allmänt pedagogisk och helt galet nytänkande då hans texter är skrivna för ca 2000 år sedan. Men istället för att hylla karln som hade så fina idéer, så ska jag istället smäda honom. Snacka skit om hans härkomst, förfäder, fader, uppväxt, livsgärning samt göra en jämförelse med någon annan där han drar nitlotten. På något smidigt sätt ska jag även väva in en hyperbol (överdrift, så det är ju enkelt) och en litotes (underdrift, vilket inte är lika enkelt). Jaja, någonting borde jag ju rimligtvis få ihop till imorgon. Nu ger jag det här talet tjugo minuter till och sedan är det sovdags!

Wish me luck!


Måndag

Gårdagen försvann utan att jag riktigt förstod hur. Vissa dagar går bara så galet fort.

Jag hann iallafall:  

* diska undan
* städa
* läsa massor av Quintilianus
* börja skriva på ett smädelsetal
* jobba extra
* storhandla

Ja, det var min måndag det. Om en och en halv timme kommer Elena och hämtar upp mig så att vi kan åka till högskolan tillsammans. Tycker det är så himla roligt att hon också bor här ute! Ikväll hoppas jag skriva klart mitt tal, och förhoppningsvis måla klart runt fönster- och dörrkarmen.

Snö?

Här har det varit vår i flera veckor. Strålande sol, blå himmel osv. James har t.o.m. kunnat jobba i t-shirt. Det har gått så långt att jag börjat tro att det är vår "på riktigt". Men tji fick jag! Imorse när vi kikade ut genom fönstret så var det minusgrader plus att det snöade för fullt! Vad hände egentligen där?

Effektiv dag och slagna hjältar

Just nu sitter James och jag och kikar på nya avsnitt av How I met your mother. Älskar den serien! Nu är vi lagom trötta, har haft en väldigt effektiv dag. Både golvet och väggarna och listerna är nu färdigmålade. Nu ska vi bara måla om taket, plus måla en fin liten väggmålning. Sen så!

Idag har vi också hunnit städa, tvätta, gå med återvinningen, laga middag och vika all tvätt. Effektiv dag!

Hemmagjord glass

I fredags gjorde jag glass. Hemmagjord chokladglass med marshmallows. Resultatet blev lika gott som det låter! Igår kväll belönade vi oss med den efter en lång dag av renovering. Lyxigt värre!

Renovera mera!

Idag har vi en fixar-dag! Vi bestämde oss för att börja med sovrummet vårat. Så imorse plockade vi ut alla saker därifrån. Plockade bort listerna. Sedan började jobbet med att dra bort plastmattan. Under den fanns det plywood. Sedan var det bara att ta bort och spika ner alla de hundratals spikar de använt för att fästa mattan med. Nu håller James på att slipa upp golvet för fullt, så att vi kan måla det senare. Själv målar jag lister och sorterar förrådet.

Älskar när det verkligen känns som att man kommer någonstans!



Så här såg det ut innan vi började. Ska bli intressant att se hur det ser ut när vi är färdiga!

Årets första glass!



Igår åt jag årets första glass! Supergod och jag njöt av varje sekund. Mums mums!

Jag överlevde gårdagen igen. Talet gick okey, men det är konstigt att man inte vänjer sig. Jag blir fortfarande så himla nervös innan, men snart så. Snart så ska jag väl kunna prata om vad som helst utan att bli nervös. Det blir så fånigt också när man ska få in ett visst antal stilfigurer osv, det känns så mycket mer konstlat än om man bara pratar rätt upp och ned. Men men. Det är väldigt bra övning!

Idag ska jag ägna mig åt att läsa Quintilianus och njuta av en solpromenad.

Hoppas ni har en bra fredag!



Bildkällan hittar ni här.


Om en hund vore din lärare..

Om en hund vore din lärare, skulle du kanske lära dig saker som dessa:

■ När någon du älskar kommer hem, spring alltid och möt dem.
■ Låt alltid känslan av frisk luft och vinden mot ditt ansikte vara anledning nog för extatisk lycka.
■ Bits inte när det räcker med att morra. ...
■ Låt andra veta när de inkräktar på ditt område.
■ Spring, hoppa och lek en stund varje dag.
■ Ta en tupplur då och då, och sträck alltid på dig innan du stiger upp.
■ Njut av uppmärksamhet och var inte rädd för andra männikors beröring
■ Om det är varmt ute, pausa ibland och lägg dig ner på rygg i gräset
■ När du är glad, dansa runt och skaka på hela kroppen
■ Oavsett hur ofta du får skäll - tjura inte. Spring tillbaka på en gång och bli sams istället.
■ Njut av den enkla glädjen i en promenad
■ Var lojal.
■ Låtsas aldrig vara något du inte är.
■ Om det du vill ha ligger nedgrävt, gräv tills du hittar det
■ När någon har en dålig dag - var tyst, sätt dig nära och erbjud tröst genom att bara vara.

Här hemma har det pratats mycket om att skaffa hund på senaste. Det är James som är den pådrivande faktorn, men även jag har låtit mig övertygats och börjat längta efter ännu en fyrfotad vän. Och de är ju fruktansvärt härligt, eller hur?!

Onsdags-ångest

Den här onsdags-ångesten börjar bli ett ganska välbekant inslag i min vardag. Anledningen är det här delmomentet av retoriken. Varje torsdag ska vi hålla tal. Imorgon ska jag hålla ett lovtal om Isokrates där jag även ska klämma in 3 metaforer eller metonymier (böjningsform?). Spontant tycker ni kanske inte att det låter så krångligt? Det tyckte inte jag heller. Förrän jag började försöka skriva det och försökte göra det enligt konstens alla regler. Då blev det krångligare. Än är inte talet färdigskrivet, jag har skrivit och suddat hela dagen. Tror att nu får jag bara se till att skriva det rätt upp och ned och se till så att det blir klart.

Jag måste lära mig det där. Det behöver inte alltid vara perfekt, huvudsaken är att det blir färdigt. Kämoa kämpa!

Isokrates

Imorrn ska jag framföra ett lovtal om Isokrates. Ska bli intressant. Extra intressant eftersom jag inte har skrivit talet än, samt att jag inte riktigt vet alltför mycket om Isokrates. Men ähh, sånt ordnar sig väl på vägen?!

Kåren i fredags

I fredagskväll så var vi först hemma hos Linnea och Dennis för alkohol, lekar och allmänna trevligheter. Därefter gick vi ut på Kåren! Det var första gången på typ ett halvår som jag var äkta studentig och gick på Kåren, så det var verkligen på tiden! Vi var dock inte där så himla länge. James hade varit uppe sen sex på morgonen, så han var rätt trött när vi åkte hem vid ett. Tyckte att det var så himla gulligt av honom att följa med ändå, trots att han var så trött. Hur som helst så var det en jättetrevlig kväll.

Första jobbdagen i fredags

Första jobbdagen gick jättebra. Så förhoppningsvis så får jag lite tider där framöver. Något som är bra är att det är ett sådant där jobb som jag kan lägga bakom mig så fort jag kommer hem därifrån. Det kommer alltså inte att ta fokus från studierna. Nu längtar jag bara efter att få lön igen. Det ska bli nice!


Tal, afropower dans, simning och film

Idag har varit en fin dag. I skolan idag höll vi tal, och det gick överraskande bra för mig. Kändes så skönt att faktiskt kunna gå upp och prata inför människor och känna att det kändes okey. Bra känsla! Annars har jag bara pysslat på lite hemma idag. Tea har blivit lite förkyld, så jag har pysslat om henne en massa.

Senare ikväll så var jag på Afro Power Dance! Haha, det var faktiskt jättekul. Stora rörelser och härliga rytmer. Efter dansen passade jag på att simma en halv kilometer, och därefter vilade jag i bastun. Superhärligt!

Imorrn är första jobbdagen för mig, så jag borde väl se till att få lite skönhetssömn. Men först ska vi kika klart på Crank 2. Tycker Crank-filmerna är bra, men kanske lite väl brutala ibland.

Ett tecken?

När de enda som är inne på facebook-chatten befinner sig på andra sidan jordklotet, är det då det är dags att gå och lägga sig?

Onsdag

Idag hoppas jag på en effektiv dag. Förhoppningsvis kommer jag att hinna med det här idag:

* Läsa 100 sidor ur Progymnasmata
* Läsa 1 kapitel ur Retorikens didaktik
* Skriva ett tal som ska framföras imorgon
* Gå till jobbet för en kort introduktion och för att få arbetskläder inför första jobbdagen på fredag

* Tvättid mellan 13-16
* Städa undan i köket och vardagsrummet
* Träna

Och ikväll är det dubbelavsnitt av Greys Anatomy så då tänker jag sitta klistrad vid TVn!

Men för att hinna med det jag vill innan klockan blir för mycket, så är det bäst att jag sätter fart nu!


Idag hann jag med allt jag tänkt hinna med, och med det säger jag godnatt nu!

Bortskämd tjej!

Igår var en störig dag. Jag hade huvudvärk hela dagen, vilket gjorde det svårt att plugga. Läste bara 100 sidor i Progymnasmata och behövde läsa det dubbla tills idag. Plus att jag hade ont i magen och mest vill gömma mig under täcket. En allmänt störig dag alltså.

James åkte till gymmet direkt efter jobbet igår, han är hurtig han! Medan han var hemma och bytte om passade jag på att få lite sympati och några pussar. Döm av min förvåning när han femton minuter efter att han åkt kom hem igen. Med sig hade han en hel påse med frukt! Vindruvor, clementiner, frusen mango, melon och några kexchoklad! Hur lyckades jag egentligen hitta en så bra pojkvän?

Söndagsmys

Ni vet hur vissa dagar kan kännas så mycket längre än andra, igår var en sådan dag. På ett bra sätt alltså. Jag vaknade vid halv åtta, klev upp, gjorde mig i ordning och satte mig och pluggade lite innan Agnes vaknade. Sedan när hon klev upp så åt vi frukost ihop och gjorde oss redo för att gå till tåget. Vi hade en fin tågresa innan hon klev av i Uppsala, och väl framme i Gävle så mötte James mig där. James och jag vandrade runt på stan ett tag, gjorde några små ärenden osv. Sedan åkte vi hem och jag fick se vad han jobbat med hela helgen: en garderob! Han har hållt på att jobba med en av garderoberna på övervåningen. Tidigare var det bara som ett stort skåp, men nu har han platsbyggt hyllor. Det blev superbra! Nu är det bara några lager färg som behövs och sedan har vi äntligen praktisk förvaring till alla våra kläder. Lyxigt värre! Väl hemma hade vi en jätteskön eftermiddag och kväll. Vi bara hängde, slötittade på TV, jag pratade med Kim i någon timme och James spelade playstation. Därefter blev jag bjuden på en suverän middag. Jag har tur som bor med en kille som är både händig när det kommer till att bygga saker och till att laga mat!


Agnes-helg!

Har haft en grym helg i Stockholm! Det var så himla roligt att träffa Agnes igen! Det bästa var att bara ha tid att hänga. I vanliga fall hinner vi ta en fika på två timmar och sedan dröjer det alltför länge innan vi ses igen, så det var kul att ha tid att bara vara. I fredags bjöd Agnes på en grym spagetti bolognese, vi drack vin och pratade en massa. Lördagen spenderades på stan, och på kvällen gick vi på bio. Det har varit så himla kul! Lördag kväll ägnade vi åt att dricka te och mysa, prata ännu mer och diskutera filmen vi just sett. Jag åkte hem mitt på dagen på söndag och eftersom Agnes skulle till Uppsala då, så kunde vi ha sällskap en bit på tåget. Det känns som att det var en jättelång helg, bara fylld av fina saker.  


Sthlm i helgen!


Ikväll åker jag till Stockholm för att träffa den här fina fröken! Ska bli jätteroligt att ses, vi har inte setts sen julas så det är på tiden! Jag tar 17.23 tåget från Gävle och kommer väl fram hemma hos Agnes vid åtta-tiden. Och sedan blir det hemfärd på söndag. Så det blir en äkta tjej-helg, ska bli superroligt!
 




Extra-jobb!




Idag var jag på anställningsintervju, för att jobba som extraanställd på en livsmedelsbutik. Det kanske inte världens bästa jobb - men suveränt för att dryga ut studentkassan! Hursomhelst så gick intervjun bra och jag börjar nästa fredag! Jippie! Haha, kanske löjligt att bli så glad för något fånigt extrajobb, men det ska bli så himla skönt att få lön igen!

Förhoppningsvis kommer jag att få några skift i veckan, det vore suveränt. Det kommer ju att variera eftersom jag bara är extraanställd. Men oavsett, så är ett skift i månaden bättre än inget skift alls.

Fredag!

Fredag idag och det gör mig alltid så glad! Idag ska jag plugga, städa, packa och fara till Stockholm! Känns som en väldigt trevlig fredag och som början på en väldigt trevlig helg! Eventuellt ska jag också möta upp en klasskompis till mig under dagen, Elena. På hela taget en väldigt fin dag alltså!

Tal

Idag ska vi hålla tal om "retorik är att välja språk konstruktivt". Som vanligt är jag supernervös inför att prata inför folk. Men det ska nog gå bra.

Håll tummarna för mig!

RSS 2.0