Glad Valborg!

Hoppas att ni alla har en jättefin kväll och en härlig Valborg!


Grease



Just nu sitter jag och kollar på Grease. Så himla härlig film! Det är ganska tråkigt att vara ensam hemma, det gör mig ännu mer tacksam över att jag faktiskt har en sambo! Huset är städat, tvätten hopvikt i garderoben, en ny tvättid är bokad, hunden har fått en långpromenad, katten har blivit borstad, skolan är nästan avklarad (behöver läsa lite mer i retorikens imperium, men det får bli en annan dag) och nu är jag faktiskt rätt uttråkad. Haha, sorgligt men sant. Jag skulle gärna ta en tur in till stan, men James har bilen så det blir ingenting av det. Aja, en dag som denna är det tur att det är bra program på TV!

Australien

Just nu går jag igenom en massa foton som jag vill skicka på framkallning. Jag har hur mycket bilder som helst på datorn, men det är så mycket roligare att ha riktiga, fysiska bilder att titta på. Att gå igenom de här filerna har dock gjort mig så himla sugen på att sticka ut och resa igen! De här fotona är tagna medan vi var på en roadtrip mellan Broome och Darwin, västra, nordvästra Australien. Det är en sträcka på ca 1880 kilometer, utan avstickare. 




 
Lägg märke till alla fladdermöss! Dom saknar jag dock inte alls!









Purnululu National Park.

 

Purnululu National Park, en närbild av Bungle Bungle.



Bungle Bungle, bergsformationer i form av bikupor. Otroligt, otroligt läckert att se i verkligheten! Det ser kanske inte så mycket ut på bild, men jag lovar att det var fantastiskt.



Just nu skulle jag inte ha något emot att vinna några miljoner kronor och sticka ut och resa igen. Dock är det så mycket annat som lockar, så det får nog vänta ett tag. Lockande är det dock!

Magaluf!

Idag åker James till Magaluf (Mallorca) på svensexa! Jag är något avundsjuk på honom, vem skulle inte vill åka till sol, strand och party med en massa kompisar? Men han är så himla värd att ha lite semester, på senaste tiden har han bara jobbat och jobbat - så det ska bli härligt för honom att bara slappna av.

Under tiden blir jag hemma själv, premiär för det här i huset. Känns lite konstigt faktiskt, tomt. Då är det bra att man har både katt och hund som man kan mysa med! Haha, och jag vet ju vem som kommer att få sova i sängen med mig nu när inte James är hemma. Tea! Det ska bli så mysigt med en purrande katt. Nu ska jag och Theo gå bort till rugby-planen och kasta lite boll i solen.

Ha en fin söndag!

Deklarera mera

Nu är jag klar med min deklaration, james deklaration samt min norska deklaration. Phuuh! Känns skönt att ha det avklarat iallafall!


Trött tjej



Idag är vädret genomgrått och regnigt, egentligen har jag bara velat dra täcket över huvudet mest hela dagen. Nu ska jag ta ett långt bad och gå och lägga mig i sängen med en bok. Förhoppningsvis vaknar jag på rätt sida imorrn!


Onsdagens grupparbete

Idag promenerade jag till biblioteket för att möta upp Elena och Rosalie. Vi har en gruppuppgift tillsammans där vi ska ta en debattartikel och analysera den enligt olika scheman. Plocka ut ethos och pathos, peka vilka eristiska metoder som används samt använda Weavers argumentationsanalys. Alla var riktigt bra förberedda så själva arbetet tog bara 75 minuter, underbart! Jag älskar när man har ett grupparbete där alla faktiskt anstränger sig! Det har varit alltför många gånger nu när man har haft grupparbeten där ingen bryr sig.

Nu ska jag förbereda lite inför presentationen imorrn och kanske försöka mig på det där morotsbrödet jag aldrig testade i måndags. Ikväll väntar Greys Anatomy, jippie! Älskar den serien, så himla bra!


Helgen

Hade en jättemysig helg! I lördags hade jag först en lat, ledig dag som ägnades åt promenader och läsning. Sedan vid fem-tiden så kom Linnea, Mimmi och Matilda förbi och hälsade på! Det var jätteroligt, tyckte det var så roligt att de orkade ta sig ut till Sandviken! Haha, inte för att det är vid världens ände, men på fel sida stan kan man absolut säga att det är. Det var jätteroligt att ha dem här och Theo njöt som bara den av att ha fyra tjejer som gosade med honom. Kvällen bjöd på hamburgare, vindruvor, promenad, te och hur mycket prat som helst. En väldigt lugn lördagkväll, men mycket mysig! De åkte hem vid kvart över tio-tiden och tio minuter senare kom en lite blåslagen, men mycket glad James hem!

Söndagen blev en väldigt lugn dag. Vi myste hela dagen, såg på film, gick ut och kastade boll med Theo, skrattade åt dåliga skämt och på kvällen lagade James en underbar middag. Det var helt enkelt en superbra dag. I onsdags var det ju ett år sedan vi flyttade ihop och blev tillsammans på riktigt, så vi passade på att 'fira det' igår. Som ni hörde blev det ett väldigt lugnt firande, men det var exakt vad vi behövde - tid att bara vara. Så himla roligt och mysigt! Jag förstår inte hur jag lyckades få en sån underbar, snäll och charmig pojkvän. Han är verkligen det bästa som hänt mig.

Nu ska jag plugga lite, därefter ska jag försöka mig på att baka morotsbröd.

Lördag

Imorse kom mamma och pappa förbi på frukost. De har varit på semester i Cypern den senaste veckan och stannade till här för lite kaffe och kramar på vägen hem, mycket mysigt. James har åkt till Uppsala över dagen, han ska på uttagning för Uppsalas rugbylag - spännande! Själv så sitter jag i soffan och läser en bok. Theo är jättemysig med mig, men just nu tycker han nog att jag är lite tråkig. Han vill gärna leka men jag är mer intresserad av att läsa min bok.. Han springer iallafall runt och letar bollar som han lägger i mitt knä för att fånga min uppmärksamhet, sötnosen!


Torsdag

Idag har varit en skoldag igen. Efter lektionen stannade jag, Linnea, Mimmi, Matilda och Hugo kvar och snackade skit. Var jättetrevligt, känns som att det var evigheter sen jag hängde med någon av dem. Tyvärr blir det lätt så när jag bor i Sandviken, sorgligt men sant. Vi diskuterade allt från hälsotrender till knivhantering till arbetsintervjuer. Diskussionen skiftade hej vilt mellan högt och lågt, så det var kul.

Dagens tal idag handlade om att väcka ilska i publiken. Var som vanligt jätteintressant att lyssna på alla, det är sån grym skillnad sedan första gången! Dock vet jag inte om jag drog det för långt med mitt tal.. Men förhoppningsvis förstår mina kära klasskamrater att jag inte helt (hmm, alls?) står för de åsikter jag ventilerade. Efter talet sa läraren "oj, det här var det första tal idag som gjorde mig riktigt nervös". Haha, vet inte riktigt hur jag ska tolka det, men men. Eftersom jag fortfarande fick hänga med de andra efter skolan utan att de försökte stena mig så antar (hoppas!) jag att det inte var så illa ändå.

Klockan är nu nästan halv åtta och det är fortfarande ljust ute. Så himla härligt! Idag skulle jag egentligen gått på Power AfroDans, men jag skolkade till förmån för en långpromenad. Har även pratat med Totta i telefon en hel del idag, superkul. Vi brukar vara rätt duktiga på att snacka i telefon, men nu var det ett tag sen. Så det var trevligt. Annars vet jag inte riktigt vad jag har gjort idag. Dammsugit, diskat och gått med hunden. Vardagsgrejer mest alltså.

Av någon anledning är jag hur trött som helst idag. Känns som att jag bara har ludd i skallen, så nu ska jag slötitta lite på TV och försöka övertyga James om att jag borde bli uppassad hela kvällen. Haha, vet inte om han går med på det där sista, men det kan ju vara värt ett försök!

Godkväll!


Vår vovve

Som jag nämnde i tidigare inlägg så har vi blivit med hund! Theo heter han och han är en laborador på 2,5 år. Världens snällaste och så himla kelig. I ungefär 3 veckor har han bott hos oss nu och anledningen till att inte dykt upp på bloggen förrän nu är att vi ville presentera honom för de flesta 'in person' först. :)


1 år


Idag är det exakt ett år sedan jag flyttade över till England och James och jag blev ett par "på riktigt".  

Det är helt galet vad tiden går. Speciellt 2012 har känts som att det flugit förbi. Samtidigt är det rätt otroligt vad vi har hunnit med på ett år. Två länder, tre olika ställen att bo på, olika jobb, jag som börjat plugga, bilköp, husköp, katt, hund. Jaa, listan kan göras lång. Dock skulle jag inte ändra ett dugg, det går inte att beskriva hur lycklig jag är över det liv vi har.  







Älskar dig så mycket James <3

Trött tjej

Nu ligger jag nerbäddad i sängen med en bok och en värmepåse. Är så himla trött och frusen idag, vet inte vad det är med mig. Tänkte ladda upp med sömn och värme ikväll så jag är pigg tills imorrn. Imorrn blir det tal-skrivning och imorrn är det även exakt ett år sedan jag flyttade över till England! Helt galet vad tiden går eller hur?! :)


Påskliljor

Så här fint ser det ut i rabatten utanför vårt hus. Tycker det är så härligt nu när det börjar bli soligt och fint, jag får äkta sommarkänslor.

Igår var vi ute i trädgården och fixade lite. Det är ingen som har sett till den på åtminstone 5-10 år, så det finns ju en del att göra. Nästa år vill vi bygga en fin altan, men det är ju ett tag tills dess. För den här sommaren räcker det att vi rensar rabatterna och tar bort all mossa från stenarna här ute. Till sommarn kommer det bli så härligt att sitta där ute i solen, grilla och bara ha det bra.


Morgonmys


Jag har en väldigt mysig morgon idag. Ligger i sängen med en bok och myser med den här fina tjejen. Perfekt start på dagen!


Money money money



Idag fick jag min första lön på över ett halvår! Kändes väldigt skönt att få in pengar på kontot istället för att det bara går ut. Det kanske är en löjlig sak att skriva om, men jag blev glad.

Hur mycket jag fick? 766 kronor...
Okey, inga jättesummor men för mindre än 10 timmars arbete känns det helt okey. Vad är det man brukar säga, många bäckar små.. Förhoppningsvis får jag jobba mer nu framöver så att jag får in lite mer pengar. Jag arbetar ju bara extra, så de ringer vid behov. När jag anställdes sa de att jag kunde förvänta mig minst ett pass i veckan, men hittills har det inte sett ut så. De ringde igen igår, men jag var tvungen att tacka nej pga skolan. Även om det är skönt med lite extrapengar så vill jag inte missa lektioner för att göra det. Jag är ändå här för att plugga och vill fokusera på det i första hand. Men en lotto-vinst skulle ju inte sitta fel.. =)

Höstens kurser

Idag har jag sökt kurser till hösten. Vi kommer att läsa Organisationskommunikation 15 hp, samt Projektledning I & II 15hp. Känns jätteroligt faktiskt! Jag älskar verkligen retoriken som vi läser nu. Som ämne är det otroligt intressant och givande. Förhoppningsvis kommer höstens kurser att kännas likadant. Förutom de obligatoriska kurserna sökte jag även några fristående kurser, men vi får se hur det blir med det. Beror på hur det känns till hösten. Den jag känner mig mest taggad för är Kritiskt tänkande 7,5 hp vid Umeå Universitet. Den behandlar argumentationsanalys och informell logik, så det ska bli intressant.

Nu ska jag göra ett litet ryck innan helgen, städa undan lite och ta hand om tvätten. Jag har tvättat 5 maskiner idag, så det är en del att vika ihop.

Hoppas ni alla har en härlig fredag!

 


Hur gick det här till nu då?

Hur blev klockan midnatt utan att jag har skrivit färdigt talet? Helt galet det där. Nu gäller det att lägga på ett kol och få det färdigt någon gång. Det är så typiskt mig det där, att skjuta på någonting till sista minuten och sedan bli supereffektiv. Det är ju sådär, när man har mycket att göra så får man mer gjort. När man inte har lika mycket att göra så blir det svårare att få tummen ur. Jag´beundrar verkligen människor som gör klart saker så fort de får dem. Ibland kan jag göra så, men även om det skulle kunna vara klart så sitter jag och petar i arbetet in i det sista. Jag måste jobba på det där!

Ikväll var jag gräsänka ett litet tag när James var på rugbyträning. Det var första utomhusträningen för säsongen och han
kom tillbaka lycklig och täckt i lera. Snart börjar säsongen på riktigt och killarna är riktigt förväntansfulla.

 

Jag tycker det är så himla roligt att det finns ett rugby-lag här! Det trodde jag aldrig när vi flyttade till Gävle, jag är så himla glad för James skull! Ännu bättre är det att killarna i laget ska få vara med på uttagningar för att kunna spela matcher med Uppsalas lag! Så att de får någon riktigt speltid förutom träningsmatcherna. Om några helger är det uttagningar dit och jag vet att James laddar för fullt för det, det är hårdträning som gäller. Ska bli roligt att se lite mer rugby också, det är en sport jag aldrig varit i kontakt med innan jag träffade James - så det är kul att lära sig något nytt!

Nu ska jag bita i med det sista pluggandet, sedan blir det sängen!
Godnatt!

Mysdag!

Vädret är inte det bästa här, det är grått och regnigt och blött. Väldigt blött! Jag var på en långpromenad idag och när jag kom in genom dörren igen såg det ut som om jag stått i duschen med kläderna på den senaste halvtimmen. Men men, är det april så är det.

Idag har jag annars haft en härlig mysdag. Jag och Elena bestämde oss för att skjuta upp allt plugg tills ikväll, och bara hänga. Vi var hemma hos henne, fikade och pratade skit hela dagen lång. De håller på och renoverar för tillfället och det blir så himla fint! Väldigt inspirerande! Nu kliar det i fingrarna på mig att sätta igång med ett nytt projekt här hemma.

Nu borde jag sätta igång med plugget, men det har jag å andra sidan ingen inspiration för. Vill mycket hellre sitta i soffan och läsa en bra bok. Imorgon ska jag hålla ett tal om valfritt ämne som ska innehålla två eristiska metoder. Kanske inte en sån betungande uppgift i sig, men jag har grym idétorka. Ingen aning om vilket ämne jag ska välja. Men men, kötta på!


Konsten att argumentera så att man får rätt

Just nu läser vi om Schopenhauers eristiska dialektik, dvs konsten att argumentera så att man får rätt. Det behöver alltså inte vara bra eller ens giltlig argumentation, teknikerna är istället rätt manipulerande och kränkande. Det är en ganska intressant bok så till vida att den behandlar människans fåfänga, och hur denna fåfänga ofta vinner över intellektet. Boken innehåller 38 olika argumentationstekniker och just nu sitter jag och läser på om dem.

Det här är ett exempel på en teknik:

Teknik 17. Om motståndaren sätter press på oss med ett motbevis, och den ifrågavarande saken i någon mening har en dubbel betydelse eller ett dubbelt fall, så kan vi ofta rädda oss med hjälp av en subtil distinktion som vi tidigare inte tänkt på.

Än så länge så tycker jag inte att allt är solklart, utan ofta får man tänka tre gånger extra, men det är väl sånt som jag har hjärnan till. Nu ska jag fortsätta och läsa lite, sedan blir det skola.

Trevlig tisdag!

Ideal?

Ni får ursäkta blogg-torkan. Jag har helt enkelt inte suttit vid datorn på senaste. Ni får en uppdatering om ett tag, först vill jag bara uppmärksamma idiotin i det här:



Personligen tycker jag att det är helt galet att man uppmuntrar sådana kroppsideal. Här kan ni läsa artikeln i Aftonbladet.

Blir man en bättre människa av att studera retorik?

Det var frågan jag skulle besvara i min hemtenta. Vette fan om jag lyckades, ju mer man nystar i ett ämne desto mer trådar finner man. Men tillslut satte platsbristen stopp för mer skrivande. På något vis lyckades jag blanda in både Martin Luther King och relationsproblem i min tenta, för att inte tala om alla gamla greker och nutida retorikprofessorer. Nu är det bara sista genomläsningen kvar och sedan skickar jag in det här.

Tack och hej!

=)


Kim!



Imorgon kommer fina Kim och hälsar på!! Jippie!!! Ska bli så himla roligt, var alldeles för länge sedan vi träffades nu! Det är lätt att glömma bort hur lång tid det går mellan gångerna, speciellt som vi pratar så pass mycket i telefon. Men imorrn får vi ses på riktigt! Sitta i samma soffa och snacka bort tiden, precis som in the good old days! Jippie!

Nästan klar nu..

Hemtentan är så pass klar att den skulle kunna lämnas in nu. Med det säger jag hejdå åt den för idag. Imorrn blir det finslipning, med källhänvisningar och smyckning av språket - men nu tänker jag njuta av att det är söndag.

Det väntas promenad i gråvädret, och ikväll ska vi lyxa med fruktsallad. Äntligen underbara söndag!

Söndag

Halva hemtentan är klar och jag känner mig rätt pepp på plugget igen. Livet är rätt fint ändå. Jag sitter i vårt hus, i vårt nyrenoverade kontor, lyssnar på Hello Saferide, har tända ljus som luktar melon och kaffe, dricker te och pluggar det sista på tentan. Fint! Nu gäller det bara att vara effektiv medan allt känns bra. Hoppas ni också har en fin söndag!

RSS 2.0