Blood diamond

Helgen har verkligen gått hur fort som helst och den har varit superkul! Just nu slappar vi i soffan, ser på Blood Diamond och äter Ben&Jerrys. Perfekt avslutning på helgen!


Bara så ni vet..!


Tidig julklapp =)

Förra helgen när jag träffade familjen fick jag en tidig julklapp av mamma och pappa...



En superlyxig sådan!

Nu kan jag knappt vänta på att det ska bli december så att jag kan börja öppna den. Längtar!

Ikväll kommer Sam





Ikväll åker jag och James ner till Stockholm för att möta James kusin Sam! Han kommer och hälsar på över helgen, så det ska bli superkul. Antagligen kommer jag inte att förstå ett ord av vad de säger till varandra eftersom de insisterar på att snacka cumbrian, men men. Haha, får väl köra på den klassiska "nicka och le"-metoden!


Filmen igår..

...var så jäkla bra! Älskar verkligen Twilight-serien! Filmen var helt underbar och nu längtar jag bara tills nästa kommer ut!

Breaking dawn



Nu ska jag och Emelie och se Breaking Dawn på bio.
Lyx!

En månad kvar!

Idag är det bara en månad kvar till julafton! Jag älskar julen! Det är så himla mysigt med alla julklappar, dekorationer och såklart julmaten. Nu gäller det bara att få ordning på alla julklappar så är jag redo. Underbart!

Linsgryta

Det var så himla kul att gå på spinningen idag! Snacka om att det kommer att kännas i benen imorrn, hur jobbigt som helst och hela jag darrade efteråt. Det ska absolut göras om snart igen!
Igår lagade jag linsgryta och det fanns kvar både till lunch och middag. Det är ju jätteskönt att slippa laga middag, men å andra sidan så känns det lite tråkigt att äta samma rätt för tredje gången inom 24 timmar. Därför längtar jag extra mycket efter att ha en frys! Att kunna laga storkok och frysa in det, det ska bli skönt!
Just nu slappar jag i soffan efter en hel del plugg, och snart ska jag iväg och handla lite mat.

Spinning

Nu ska jag iväg på spinning med Anna. Håll tummarna för att vi överlever!

Personnummer!

Förra veckan fick James äntligen sitt personnummer! Superbra, för nu kan han göra en massa saker som han inte kunde göra innan. Han kan skaffa bankkort, läsa svenska för invandrare, skaffa coop- och icakort, skriva upp sig på kurser osv. Snacka om att det kommer att underlätta saker!

Korvstroganoff

Igår blev det korvstroganoff till middag. Det var första gången jag lagade det själv och första gången James överhuvudtaget åt det. Men gott blev det! Billigt och bra och James tyckte också om det, så det ska jag absolut göra om. 

Radhus!

Även om förra veckan var sorglig på många sätt, så hände någonting underbart! Vi skrev på papper för ett hus! Ett radhus på två våningar plus källare, så vi kommer att ha så himla mycket plats. Det känns helt otroligt spännande! Och jag vet att vissa kanske tycker att vi stressar, att allt går för snabbt och att herregud James har ju bara bott i Sverige i fyra månader. Ja, vi vet. Men det känns rätt. Det finns aldrig några garantier, men så länge som det känns rätt så känns det rätt! Och det här känns otroligt rätt!
Det känns skitspännande och är antagligen det galnaste någon av oss har gjort! Nu snurrar det runt runt i huvudet angående möblering, renovering och allmänna flyttförberedselser. Det är ett äldre radhus som behöver en del kärlek innan det blir i toppform igen, men det känns bara roligt. Det blir ett projekt och vi kommer att få det exakt som vi vill ha. Det kommer verkligen att bli en skillnad på hur vi bor idag och hur vi kommer att bo där! Inte nog med att vi kommer att kunna vara i olika rum, vi kommer att kunna vara på olika våningar! Helt otroligt!
Den 16e december får vi tillträde och efter det är ni mycket välkomna att hälsa på!

Vila i frid kära farmor

I lördags var vi uppe i Ö-vik för farmors begravning. Cermonin var jättefin, så himla bra ordnat. Vackra blommor, underbara sånger, en väldigt bra präst och så klart hela släkten. Det var så fint i slutet när alla gick runt kistan, lade ner rosor och sa några sista ord. Otroligt vackert.
Även om det var väldigt jobbigt på många sätt, var det så mycket vackrare än vad jag föreställt mig. Vila i frid farmor.

Läskig reklam?



Pedigree (hundmats-märket ni vet) har någon ny julreklam på TV, där hundarna blandannat skäller. Och Tea tycker att det är lika konstigt varje gång! I vanliga fall är hon väldigt duktig och hon bryr sig inte ens om när grann-hunden skäller, men av någon anledning gillar hon inte alls den där reklamen. Söt-katten min =)

Ny mössa?

Funderar på att köpa en ny vintermössa, vad tycker ni?

28 kvadrat

James och jag bor ganska trångt för tillfället. 28 kvadrat för två vuxna och en katt blir rätt påfrestande i längden. Det finns inte tillräckligt med förvaringsmöjligheter och att ha var sak på sin plats blir ganska omöjligt när det inte finns tillräckligt med plats för varje sak. Å andra sidan är det en fin liten lägenhet med härliga hörnfönster och världens bästa dusch! Vi hade tur som fick den alldeles vid skolstarten och jag trivs verkligen på Brynäs, dock letar vi efter någonting större. Det ska bli så skönt att ha ett riktigt kök igen! Just nu har vi ju ett husvagnskylskåp och två kokplattor, frysen i husvagnskylskåpet fungerar tyvärr inte heller så det är svårt att spara mat. Jag saknar att ha en frys och en ugn!

För att inte tala om att slippa vakna kvart över fem när James ska upp till jobbet! Eftersom vi har sovrum/vardagsrum/kök i ett, och det inte finns någon dörr till hallen så är det helt omöjligt för James att kliva upp, klä på sig och äta frukost utan att jag vaknar. På samma sätt är det omöjligt för mig att vara uppe sent på kvällarna eftersom James behöver gå och lägga sig vid halv tio. Sånt längtar jag efter. Att kunna stänga en dörr, eller bara att kunna välja att inte vara i samma rum exakt hela tiden. Och förhoppningsvis kommer vi att få det snart! Så håll tummarna för att vi hittar någonting passande!

Idag har jag hunnit slå in julklappar, diskat, städat undan, gjort ansiktsmask och hårinpackning medan jag kikade på Top Model och klockan är endast nio. Så blir det när man kliver upp innan sex. Nu ska jag snart iväg till skolan för att ha föreläsning och ikväll blir det aerobics!

Kläder för begravningen?

Jag försöker lista ut vad jag ska ha på mig på farmors begravning på lördag. Svart givetvis, men vad? Just nu lutar det åt en svart pennkjol, svart linne och en lite längre svart kavaj. Annars har jag en svart knälång klänning som är lite draperad med ett metallspänne i midjan. Sedan är ju frågan om skor, vad för typ av skor har man på sig?
Jag har ju varit så himla förskonad när det handlar om att gå på begravningar att jag inte har en aning om hur de går till. Vet inte hur de går till riktigt, vet inte vad man har på sig eller någonting. Krånligt och sorgligt och svårt att tänka på.

Aerobics och yoga

Igår kväll var jag och Linnea och tränade. Först blev det aerobics 2, vilket är avancerad aerobics. Snacka om att behöva ha koll på fötterna! Men det gick bättre den här veckan än förra, så snart så! Efter aerobicsen gick vi på yoga 1, vilket var jätteskönt. Hur bra som helst för en stel skolrygg. Jag ska absolut göra om det nästa vecka! Idag är det vilodag och imorgon blir det aerobics igen, men aerobics 1 den här gången. Back to basics, det blir en skön balans.

Sundsvallshelg

I fredags vaknade jag ju i Övik och spenderade dagen där uppe. Jag och Charlotta handlade farsdagspresent och sedan gick vi och åt sushi, mums mums! Sedan bar det av till Sundsvall och till stugan. Hade en jättemysig kväll med god mat och lite vin, lyxigt värre. Var jättehärligt att vara ute i stugan och mysa med mamma och pappa. Sen i lördags åkte jag med mamma in till stan för att kolla på deras lägenhet. Det blir hur fint som helst där! Vi tog en tur till Dollarstore och sen mötte jag upp Henrik för lunch. Han tog en titt på min dator också, vilket var välbehövligt!
Lördag kväll åkte jag och Charlotta ut till stugan, åt entrecote och tittade på film. Sen på söndagen blev det farsdagsfirande i stan och vid sextiden tog jag tåget hem. Det har varit en lugn helg även om det har blivit en hel del åkande.

Sverige-Tjeckien



I torsdags var jag uppe i Övik för att kolla på när de här grymma brudarna sjöng. De sjöng nationalsången inför hockeymatchen mellan Sverige och Tjeckien och snacka om att vi var stolta på läktarn!

Onsdag

Idag känns som en sådan dag som kom ikläm, en sån som bara finns till för att invänta morgondagen. Imorgon ska jag upp till Övik och jag är lite otålig! Det ska bli jättekul! Min äldsta kusin Sara ska sjunga nationalsången på matchen mellan Tre kronor och Tjeckien, och jag ska dit och kika. Jag, Totta (syster) och Frida (lillkusinen) ska åka dit tillsammans. Det kommer att bli grymt!

Men det blir en lång dag imorgon. Mitt tåg går kvart över sex på morgonen, och jag är framme i Sundsvall vid halv tio. Klockan 11 ska jag fylla på en vaccination, sista sprutan där och sedan har man skydd för alltid, så det är bra. Sedan går bussen upp till Övik vid två-tiden och jag är framme vid fyra. Matchen börjar klockan sju och efter den så kommer jag nog vara rätt trött! Men kul ska det bli!
Idag har jag tänkt att jag ska göra mycket mer än vad jag har gjort, men så kan det bli ibland. Skolan har jag iallafall hunnit med, så det är bra. Idag började en ny kurs, Medieestetik. Det verkar faktiskt riktigt intressant, kanske lite flummigt, men riktigt intressant. Idag handlade främst om olika filosofiska synsätt på estetik och hur olika medier använder sig av olika estetiska knep. Därefter gick vi ner på stan en sväng och jag inhandlade en julklapp! Jag vet att det är lite tidigt än, men jag tycker det är så roligt! Och det är väl lika bra att börja i tid nu när man är student och allt.
Nu ska jag städa undan och packa väskan tills imorrn.
Och sen, klockan nio så är det Greys anatomy!

Ny design!

Min blogg har fått en ny design! Nu ska ni inte tro att det är jag som kan någonting om sådant, utan det är min fina klasskamrat Linnea som har hjälpt mig! Jag tycker det är jättefint ordnat!
Om ni inte kan se något nytt, så tryck bara på F5 så uppdateras sidan.

Friskis & Svettis



För några veckor sedan kom jag mig äntligen för att köpa ett gymkort.
Nu gäller det bara att börja använda det också!


Så nu ska jag och Linnea iväg på Aerobics!

Söndag

Igår hade vi en riktigt härlig dag. James jobbade i lördags (och förra lördagen), så söndagen var väldigt välkommen. Vi bestämde oss för att ha en dag öppen för förslag. Egentligen ville vi åka skridskor, men vi var inte riktigt säker på vart det skulle finnas en inomhusrink som fanns öppen för allmänheten. Alltså packade vi in oss i bilen och började leta. Tyvärr hittade vi inte någon isrink igår, men vi hade en väldigt härlig dag ändå. Det blev lunch på IKEA, macka med skagenröra för mig och en vanlig ost&skink-macka för James. Samt kaffe med kanelbulle för 5 kronor, helt galet! Därefter blev det lite julklapps-shopping!

På kvällen så hyrde vi film och käkade fruktsallad. Hur mysigt som helst!

Nu väntar en ny pluggvecka. Jag finslipar en hemtenta som jag inte får någon styrsel på och på onsdag börjar en ny kurs. Men sånt ordnar sig alltid!

Lite bilder från gårdagen















Halloween

¨
Igår var det en liten Halloween-fest hos Linnea (toga-tjejen). Egentligen hade jag inte tänkt gå alls, men när klockan var kvart över åtta och James sa att han snart skulle gå och lägga sig så ändrade jag mig ändå. Tur att jag har en sån grym pyjamas att jag bara behövde dra några streck i ansiktet och så var utklädnaden klar! Det blev en jättetrevlig kväll med frågesport och diverse andra lekar.
Jag är riktigt glad över att jag gick dit ändå!

Armlös, benlös men inte hopplös



Igår var jag på en jättebra föreläsning! Det var Mikael Andersson som var föreläsaren, författaren av "Armlös, benlös men inte hopplös". Det var en grymt inspirerande föreläsning som handlade om tankens kraft och hur man ska använda sina egna resurser. Han var väldigt duktig, det är helt otroligt både hur han klarar vardagen och hur han behåller en så positiv attityd. En så himla imponerande människa!

Världens osocialaste människa

Just nu känner jag mig som världens osocialaste människa. Igår efter föreläsningen skulle jag egentligen följt med Matilda och Mimmi hem till Mimmi för att plugga, men jag kände att jag behövde vara hemma först och komma igång med uppgiften på egen hand. Väl hemma så fastnade jag i plugget och kom aldrig iväg till Mimmi ändå = osocialt.

Idag blir det hemtenta-plugg, bara jag får tummen ur och sätter igång.
Just nu myser jag och Tea på soffan. Men snart så ska jag starta dagen.

Älskade farmor

Igår kväll gick min farmor bort. Hon har varit sjuk en tid och jag är tacksam över att hon slipper ha ont längre. Å andra sidan är det så oerhört svårt att förstå att vår älskade farmor som alltid funnits där plötsligt är borta. Det är svårt och det gör ont och just nu är jag väldigt, väldigt ledsen.


Vila i frid älskade farmor

RSS 2.0