Klippa håret

Hej!

Jag håller just på att göra mig i ordning för att åka och klippa mig. Janine, en tjej jag lärt känna här, ska förbarma sig över mitt hår! Haha, jag hoppas verkligen att hon vet vad hon gör! Har aldrig sett något av hennes verk, men det ska nog gå bra. Ska bli skönt med en uppfräschning iallafall. Förhoppningsvis kan hon färga det också, jag vill bara göra rötterna blondare.

Aja, nu måste jag aktivera mig. Ska vara där klockan 12 och innan dess vill jag hinna städa undan samt gå till databutiken med James dator. Av någon anledning har den slutat fungera.

Ha det bra!

Namnsdags-present

I fredags hade jag ju namnsdag, Caroline. Titta vilken fin namnsdagspresent jag fick av James!



En sminkneccesär med massa fina fåglar på! Tyrrel Katz är ett brittiskt märke som gör så himla söta saker. Kika på deras hemsida: www.tyrrellkatz.co.uk


Eftersom James har varit så gullig och uppvaktat mig på namnsdagen två gånger inom loppet av en vecka, känner jag att jag borde hitta på något gulligt tillbaka. Tyvärr har jag missat hans namnsdagar, (James var den 12e maj och Patrik var den 16e april), men jag tänkte att man kanske kan fira en försenad namnsdag. Han har ju aldrig haft något namnsdagsfirande! Jag är ledig idag och imorgon, så då tänkte jag klura ut något trevligt tills imorgon när han kommer hem från jobbet. Det borde ju bli en fin start på helgen för honom! Har ni några idéer? =)


Broadoaks Country House

Hej!

Jag tänkte att ni skulle få kika lite på vart jag jobbar. Jag tycker att det ser så typiskt engelsk ut allting! Precis som jag föreställt mig ett äldre hotell på den engelska landsbygden. Får verkligen en "Morden i Midsummer"-känsla av det! 

 









Drömelvan



Om ni går in på www.sn24.se så kan ni rösta på tidernas mittfältare!
Gör det!

Enya probleim fambo *

Ibland kan det bli ganska underhållande när jag och James pratar med varandra. Även om min engelska är ganska bra, så är den inte helt flytande, vilket ibland innebär att han får förklara ord som för honom är helt självklara. Å andra sidan pratar han inte någon svenska alls, så det är väl inte mer än rätt att min engelska inte är klockren.

Han försöker dock lära sig lite svenska, vilket är väldigt gulligt och mycket underhållande. Hittills kan han hälsa, presentera sig, och räkna till tjugo. Jag tycker att han är förvånansvärt duktig på att komma ihåg vad jag lär honom, speciellt med tanke på att det är ett språk han aldrig hört talas innan han träffade mig. Däremot kan det vara lite si och så med både uttal och stavning. Eftersom jag vet vad han försöker säga så förstår jag vad han menar, men frågan är om ni kommer att göra det. Jag håller tummarna för det, annars får jag inte något vidare bra betyg som svenskalärare!

Innan jag flyttade hit så förklarade jag att vi har ett svenskt ord för när man som flickvän och pojkvän bor tillsammans: sambo. Det finns ingen engelsk motsvarighet för sambo, och han tyckte att det var väldigt underhållande att vi hade ett speciellt ord för det. Några dagar efter att jag lärt honom det, så fick jag ett sms där det stod "Enya probleim fambo"... Jag skrattade så himla mycket när jag läste det smset. Då kändes det verkligen som att jag borde göra något åt min läspning!



* Enya probleim fambo = Inga problem sambo


Namnsdag!

Hej!

Igår hade jag namnsdag! Det var jätteroligt, jag hade ingen aning om det förrän mormor smsade och sa grattis. Perfekt sätt att lysa upp en regnig söndag! Därefter ringde mamma och pappa och sa grattis också, så det var fint. Jag jobbade igår, men jag ringde James från jobbet och sa att vi borde gå ut och äta middag senare för att fira min namnsdag. Haha, det kanske var att överdriva betydelsen av namnsdag en aning.. Men eftersom de inte har namnsdagar här i England så kan man ju lika gärna passa på! Vi har pratat om att vi borde gå ut och äta någon kväll ända sedan jag kom hit, men det har inte blivit av än. Så jag tyckte det skulle vara alldeles perfekt.

Dock blev det aldrig så att vi gick ut och åt. För när jag kom hem från jobbet fick jag namnsdags-fika!



Hembakta scones, jordgubbar, vindruvor, grädde, kanel, en maräng och en flaska vin.



Plus en väldigt söt lapp!

Så sedan stannade vi hemma, fikade och såg på film. Jag blir så himla bortskämd här borta att det är helt otroligt. Det var en jättemysig kväll och en helt perfekt namnsdag!

Strömavbrott



Runt halv tio-tiden idag blev det strömavbrott här. Vilket varade ända till halv sju ikväll. Min dag har alltså varit otroligt tråkig och ineffektiv. Helt otroligt vad beroende man är av el! Jag har inte kunnat plugga så mycket som jag velat eftersom batteritiden på min dator tog slut, jag har inte kunnat tvätta eftersom tvättmaskinen dog, jag har inte heller kunnat dammsuga, laga matlådor eller stryka kläder. Allt sånt där som man vill hinna få undan medan man är ledig. Haha, nu låter jag som att jag är en äkta husfru! Det vet vi ju alla att det inte är sant, snarare så att jag skjuter på det så länge som möjligt för att därefter behöva göra allt på en gång.. Haha, underbar teknik!


Ledig idag igen!

Hej!

Idag är jag ledig igen! Har egentligen inga stora planer för vad jag ska göra idag, vilket är väldigt skönt! Annars är det rätt segt att vara ledig såhär på en tisdag, och veta att man måste jobba resten av veckan. Jag har slagit på en tvättmaskin och ska just sätta mig ned och plugga...spännande!

Annars har jag roat mig med att försöka lista ut hur Photoscape fungerar. 

.      

Det går väl sådär.

Hoppas ni har en fin tisdag!

Regnväder



T.o.m. när det är dåligt väder så är det vackert häromkring.

Premiär-klättrat

Idag har jag varit och klättrat för första gången! James älskar att åka iväg och klättra, både inomhus och utomhus, så jag kände att det var dags att jag gav det en chans. Eftersom det har regnat idag så bestämde vi oss för att åka till en inomhus-vägg. Jag måste erkänna att jag var riktigt riktigt nervös! Som ni vet är jag inte alltför förtjust i höjder, och att lära mig klättra kändes inte alls speciellt lockande. Vid första väggen var jag verkligen dödsnervös! Och det tog ett bra tag att lära sig att lita på att selen faktiskt håller. Men efter en timme ungefär, så kunde jag äntligen slappna av och ha roligt!

Vi stannade i två och en halv timme och jag hade verkligen hur roligt som helst! Jag blir ju så himla tävlingsinriktad också, att innan vi for bestämde jag mig för att testa en lite svårare vägg än tidigare. Det börjar som en vanlig vägg, därefter är det en utbyggnad så man måste klättra horisontellt, hängandes under väggen, för att därefter komma runt över kanten och fortsätta klättringen vertikalt. Det är svårt att beskriva men förhoppningsvis förstår ni hur jag menar. Riktigt jobbigt för både armar och ben, och jag var ordentligt svettig efteråt. Det svåraste var att våga lita på sig själv när man hänger upp och ned samtidigt som man försöker hitta grepp med händer och fötter. Phuuh! Så himla stolt att jag klarade det! 
 


Jag har alltså haft en riktigt rolig lördag! Nu väntar middag och därefter filmen V för Vendetta.

Bilder från Wales


Här kommer lite blandade bilder från när jag var i Wales första omgången. Vädret var helt underbart och jag njöt av solen.






En av dagarna åkte vi ut på en båttur med James familj.








Jag fick testa att köra båten! Nöjd tjej!
 



Haha, jag fick förövrigt höra att jag såg ut som en jelly-baby i James jacka!
Vad tycker ni? Lite lik nedanstående kan jag nog erkänna att jag är!



Spa-dag

Hej!

Idag är jag ledig igen! Så himla härligt! James jobbar och idag blir en riktig tjejig spa-dag.

Jag håller just nu på att färga håret. Ingenting speciellt, bara en uppfräschning av det blonda. Därefter ska jag vaxa benen och göra en ansiktsmask. Ojojoj, vad snygg jag ska bli!

Annars har jag mest bara pluggat idag. Engelsk grammatik och det är hur tråkigt som helst. Men så kan det vara ibland. Nu ska jag skölja ur hårfärgen, städa sovrummet, tvätta några maskiner och klockan tre har jag ett möte med banken. Jag måste skaffa mig ett engelskt bankkonto. Tänk er att på ett år har jag bott och jobbat i FYRA olika länder. Helt galet! För ett år sedan befann jag mig i Australien, sedan hem till Sverige, flytta till Norge, hem igen och nu i England. Ibland går det undan!

Hoppas ni har en fin onsdag!

Sån här tur har jag!

Hej!

Allt är jättebra med mig! Livet rullar på för fullt och jag trivs suveränt. Idag jobbade jag min sjunde dag i rad, så nu ska jag äntligen njuta av lite efterlängtad ledighet.

James skämmer bort mig här borta, så mig går det ingen nöd på. I fredags hämtade han mig efter jobbet, och satt i bilen och väntade på mig med glass! Cornetto jordgubb, mums!
När vi sedan kom hem så sa han åt mig att gå in till vårt rum och vänta där.
Några minuter senare kom han in såhär:




Hur lyxigt är det inte med fredags-rosor?! Jag har sån tur! Och det var inte slut där, om ni kollar på den bögiga t-shirten som han har på sig... Den var till mig! Bara för att jag hade klagat på att jag måste köpa fler svarta t-shirts att ha till jobbet. Mycket gulligt och omtänksamt tyckte jag!

RSS 2.0