Home sweet home!



Hej hej!

Nu är jag på hemmaplan igen, och det är jätteskönt! Har haft en härlig helg ute i stugan med familj och kusiner!

För tillfället så går all tid åt att städa, städa, städa. Mamma och pappa säljer ju huset, och då är det flyttstädning som gäller! Och sånt tar tid! Tror det var tur att jag kom hem nu!

James



Bild tagen härifrån

Bara några timmar kvar

Hej!

Nu är det bara några timmar kvar tills mitt flyg går och det känns väldigt sorgligt. Hur gick Englands-tiden så snabbt? Nog överlever jag första veckan utan honom, det kommer att gå hur snabbt som helst. Det jag inte ser fram emot är efter Gatufesten, efter att han har varit och hälsat på. För då blir det nästan två månader utan varandra igen. Att allt ska vara så jäkla extremt med oss. Allt eller inget, svart eller vitt. Men men, så kan det ju vara ibland.

Nu ska jag ta och duscha, packa handbagaget, städa undan det sista och avsluta James överraskning.

Och just det, Glad Midsommar!!!!!
(höll nästan på att glömma)

Godnatt godnatt

Godnatt, godnatt, nu ska vi sova!



Bjuder på några av våra fina grimarser först:







PS. Visst lägger ni väl märke till min grymma pyjamas?! Ja, det är en tigerdräkt! Så jäkla grym! Jag köpte den nu när jag var i Liverpool! Lägger upp ordentliga bilder senare i veckan! =)


Date-night!

På onsdagar så har vi date-night. Då hittar vi på något extra roligt och är alldeles lovie-dovie-iga. Än så länge är planen för ikväll lite oklar. James ville bjuda ut mig på någon riktigt trevlig restaurang, men av någon anledning så känner jag hellre för att sticka och klättra? Hmm....oklart varför. Så vi får väl se vad vi hittar på!


Bjuder på en helt orelaterad bild från Wales.

Charlotta



Ni har väl inte missat att rösta på min fina syster i Miss Sweden 2011?
Hon har haft ett sånt tufft år med ryggoperationen och allt, och jag tycker att hon är så himla värd det!




Vem skulle kunna tro att den här bruden stelopererade 8 ryggkotor i början av året?


Gå in och rösta här.

Stök stök stök!

Jag är mitt i att packa ihop alla grejer och just nu är det saker överallt. Det är så jäkla stökigt här! Sådär stökigt att man inte får någon överblick alls, utan bara irrar runt med blicken och mår dåligt. Men snart så. En timme eller två till. Då har jag packat ihop mitt englandsliv. Redo för att bege mig norröver. Planen för idag är alltså att packa, städa och sedan jobba lite på James överraskning. Men han får ingenting veta innan jag har åkt hem. Det är en när-Caro-och-James-är-ifrån-varandra-överraskning. Förhoppningsvis blir den bra!

Och sedan ikväll, då är det date-night!

Överraskning




Jag håller just på och pysslar med en överraskning till den här fina pojken.
Kärlek!

Lappar

Överallt i vårt rum sitter det lappar. På väggarna, på fönstret, på bordet, på spegeln, etc.



Allt är dokumenterat och översatt. Allt för att underlätta för James att lära sig svenska.



Carolyn kom och hälsade på för några veckor sedan och hon tyckte att vi var helt galna. Och jag vet inte hur mycket som fastnar egentligen. Men någon skillnad borde det väl göra. Om inte annat så var det ett bra försök!

Bara några dagar kvar nu...

...sen blir det hemgång för mig. Det har gått så himla snabbt. Helt galet. Svensk sommar lockar, men James lockar mer och det är med delade känslor jag åker hem. Men snart, snart landar James på svensk mark han också. Först på besök. Sedan på riktigt. Det är en modig man jag fått tag på. En sån som kan tänka sig att bo i Sverige ett tag. För min skull. Jag har en väldans tur.





Vi i bilen för någon vecka sedan.
Ni kan ju ignorera att jag ser ut som en hoptryckt dvärg där i bakgrunden.

Shopping-marathon



Nu sticker jag till Liverpool över dagen! Jag ska träffa upp James syster och mamma för att kika runt i affärer.

Hej shopping-marathon!

Google Maps

Apropå Google. Om ni går in på Google Maps, väljer vägbeskrivning och sedan skriver Japan to China. Så kommer följande upp.



Kika sedan på nummer 42 i vägbeskrivningen.



Jamen givetvis tar jag min vattenskoter över Stilla havet. 782 kilometer, inga problem!

Google alltså..

Google translate

Här använder vi oss en del av google translate. Om jag inte kommer på vad ett ord heter på engelska och är för trött för att tänka, eller om James vill försöka lista ut vad jag har skrivit på de lappar jag lämnar till honom. (Ja, jag lämnar svenska lappar till honom som han sedan får försöka klura ut. Taskig flickvän? Kanske, men det är väldigt underhållande att få 'svenska' svar tillbaka.

Google translate fungerar riktigt bra i ungefär 90 % av fallen. Ibland kan det dock gå lite si sådär.





Ovanstående exempel fungerar ju klockrent. Men kika vad som händer om jag försöker översätta "är" från engelska till svenska.



Hahaha, Google alltså.

TV

Jag sitter och kikar på TV-apparater. För mig som är tekniskt obegåvad så är det mycket förvirrande. Det var mycket bättre för några år sedan, när en tjock TV betydde att den var gammal och sämre och en smal TV betydde att den var ny och bättre. Nu är alla TV-apparater smala och jag vet inte riktigt vad man ska gå efter längre.

Snart är det helg igen!


Trååååkdag

Jag har exakt ingenting att skriva. Jag är sjuk och jag hatar att vara sjuk och det sämsta med att vara sjuk är hur jobbigt allting blir. Mina lungor har bestämt sig för att försöka rymma. Jag hostar och hostar och hostar och hostar och hostar och jaa, jag tror ni förstår. Det är synd om James som måste vistas i min närhet. Tror det är därför han flytt fältet nu två kvällar i rad. Hehe, så kan det gå.

Idag har jag försökt plugga, men all text blir bara till en enda röra. Jag önskar att jag kunde plugga in ett USB-minne till min hjärna och sen var det klart. Om 30 år till så är det nog möjligt. Sista uppgiften ska in om en vecka exakt och sedan blir det sommarlov för mig. Haha, om det nu kan räknas som sommarlov om man endast läser kurser.

Nu ska jag vänta på att mitt hår ska torka (är i ett desperat behov av en hårtork), och därefter ska jag promenera ned till apoteket och köpa hostmedicin.

Spännande värre..

Svenska-lektioner

James håller på att lära sig lite svenska. När jag kom hit så fick han den här boken i present av mig:





Den är ju egentligen till för att lära barn engelska, men det funkar ändå.

Det här är anledningen till att det blev just den här boken:




Första ordet man får lära sig är "älskling"!

Då var det officiellt!



Jag har skaffat pojkvän!

Mums

Det här är förövrigt vad som händer om man lämnar två tekoppar framme över en weekend. Mysigt värre.
Det här är förövrigt vad som händer om man lämnar två tekoppar obevakade mitt i sommaren.
Mysigt värre.

Livets lotteri

Rädda Barnen har ett projekt nu som heter Livets lotteri. Grundidén är att man får födas på nytt genom att dra en lott i ett statistiskt korrekt "livslotteri". Var skulle du hamna om du föddes på nytt och hur skulle ditt liv se ut?

Enligt statistiken har du bara 0,08 procents chans att födas i Sverige och du hamnar sannolikt i ett land med fler problem än där du vuxit upp. Livets Lotteri vill visa på hur olika situationen är för barn i världens alla länder. Gå in och kika vart du skulle hamna. 

www.livetslotteri.se





Jag skulle tydligen återfödas i USA, det kändes ju lite fail det. Men men, så kan det vara.
Vart hamnade ni?

Campat i Keswick

Hej!

Här kommer lite bilder från när vi spontancampade i Keswick förrförra söndagen.









Utsikten från vår "säng".


Lite roar barnen?



Såhär ser alltså min mage ut just nu.






Ibland undrar jag om vi är riktigt normala....

Dagens barnsligaste:


Står jag själv för då jag just skrev detta till Totta:



Gillar att jag är så mogen idag!


Dock var det ändå hon som började med det här.

Dagens störigaste:

  • Att jag inte hittar min kamerasladd.
Här har jag massa tid och nya bilder till förfogande, men jag kan inte visa dem för jag hittar inte sladden.
Stöööööööörigt.

(och nej, jag orkar inte städa rätt på den.)

Polkagrisar


Jag drömde någonting väldigt skumt häromnatten. Jag drömde att jag och en vän (okänt vem), skulle hjälpa ett par som var beroende av polkagrisar. Detta par bodde i varsin lägenhet och i tjejens lägenhet verkade allt normalt men när vi kom till killens lägenhet så var den fylld av polkagrisar! Inte nog med att det var godis överallt, alla möbler var polkagris-färgade plus att lägenheten var målad i vitochröd-randigt. Konstigt nog var det ganska snyggt. Jag och min vän tömde då lägenheten, läxade upp paret och sa att de var tvungen att sluta spendera alla deras pengar på polkagrisar. Därefter gömde vi oss i polkagrisaffären (?) och lyckades ta dem på bar gärning när de smet in för att köpa nya polkagrisar. Sen var drömmen slut.

Jag tycker dock att det är lite oklart vad drömmen betyder.

Att tjejer är bättre på att dölja saker än killar? Att jag borde måla om mitt rum i vitt och rött? Att jag borde investera i polkagrisar? Att min hemliga dröm egentligen är att vara detektiv? Att jag inte äter nog med godis? 

Personligen väljer jag nog att tro på det sistnämnda alternativet, men man vet ju aldrig.
Någon som är bra på drömtydning?

Stackars, stackars Caroline!

Så himla typiskt att jag skulle gå och bli sjuk nu, just som jag har blivit 'ledig'. Å andra sidan så har jag ju en ursäkt att spendera lata dagar i sängen, så kanske är lika bra.

Igår lärde jag förövrigt James att säga "Stackars, stackars Caroline".
Haha, älskar att jag lär honom så vettiga saker!

Snabb resumé!

Hej!

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen. 27 Maj var senaste gången jag skrev något vettig. Vad har då hänt sedan dess?  Vi tar en snabbresumé:

Jag har färgat håret. (27/5) Jenine färgade mitt hår. Det blev gult. Då köpte vi en till hårfärg. Och då blev det vitt. Numera är jag alltså vithårig. Tur att det växer ut igen. Och att det går att färga om. Dock måste jag nog vänta lite, så att inte håret blir helt förstört.

Träffat en svensk kompis. (27/5) På fredagkvällen gick jag och James ut med en av hans arbetskollegor och hans flickvän. Och hon är svensk! Vi hade jätteroligt, pratade på svenska och diskuterade skillnaderna mellan Sverige och England. En jätterolig utekväll där vi kom hem till dem igen halv fyra på morgonen! (Mindre roligt var att jag klev upp tre och en halv timme senare för att gå till jobbet, men det är ju en annan historia).

Campat i Keswick. (29/5) På söndag kväll åkte vi på en spontan campingtur. Vi packade picknick (tacos, frukt och popcorn) och slängde in sovsäckar bak i vanen. Därefter åkte vi runt lite, käkade picknick vid en sjö och stannade sedan och sov vid en annan sjö. Hur mysigt som helst. På måndagen jobbade James och jag vandrade runt i Keswick, där det dagen till ära var en marknad. Supermysig spontancamping.



Hängt med Melody. (31/5) Melody är alltså namnet på min nya svenska kompis. (Hennes pojkvän heter Ashleigh och deras dotter heter Kaitlin, om ni undrar alltså.) Jag tog tåget till Kendal där de bor och sedan spenderade jag, Melody och Kaitlin hela dagen med att hänga på stan. Kaitlin är bara sju veckor och förövrigt världens sötaste.

Sagt upp mig (!!!) (1/6) Jag har hållt på och velat ett par veckor nu angående att säga upp mig eller inte. Det är ett jättefint ställe jag jobbade på och jag har ingenting emot arbetsuppgifterna. Dock har jag inte alls trivts på arbetsplatsen. Det har varit väldigt oorganiserat, det är mycket skitsnack och de har inte uppfyllt vad de lovade då jag anställdes. Kort sagt har jobbet mest gjort mig stressad och tömd på energi, och så ska det ju inte vara. Nu efter att jag har sagt upp mig känns allt jättebra.

Åkt till Wales. (2/6) James och jag åkte till Wales över helgen. Det har varit en jättehärlig helg där vi bara slappat och njutit av lata dagar i solen och hängt med hans familj.

Kollat på rugby. (3/6) På lördagen var det en rugbyturnering som vi åkte och kollade på. James kompisar spelade och den här gången förstod jag faktiskt nästan vad som hände på plan. Kan bero på att det inte var 'äkta' rugby, vi kollade på något som kallas Seven's. Istället för 15 spelare på plan har varje lag 7 spelare, en halvlek är 7 minuter och spelet är mycket snabbare än vanlig rugby. Även om jag inte riktigt fått kläm på det än så var det en härlig dag i solen!

Blivit sjuk.
(5/6) Har tyvärr lyckats bli sjuk nu. Hosta, feber och snuva. Det är synd om mig.

Det var väl ungefär vad jag har hunnit med sen senast.
Hoppas att ni har haft en bra vecka!

Vore kul om ni kunde uppdatera mig lite också, skriv några kommentarer om vad ni har för ett vettja!

Nytt nummer!

Hej!

Min mobil lade av i förra veckan, så tillsvidare så har jag det här numret:

+44 759 325 1597

Jag kom på att jag har glömt att säga det, så om jag har missat sms och dylikt, det finns en förklaring! Ni får helt enkelt skicka om till det här numret.

Uppdatering? =)



Totta upplyste mig om jag är saknad i bloggvärlden, så jag ska försöka att skärpa mig!
Ni får försöka att hålla ut lite till!

RSS 2.0