Jag och min favoritkille är på väg hem från Sundsvall


En morot som du kan knyta ett dubbelt halvslag med är inte färsk och bör slängas.

Just nu läser jag visdomsord . Egentligen borde jag hitta en text att analysera till stilistik-kursen, men på något vis hamnade jag på avigvägar. Märkligt det där.





Jag älskar sidan www.yttermera.se

Det är så himla klockren humor! För att inte tala om hur mycket tid man kan döda där, farligt farligt. Det är så typiskt mig, jag har alltid så svårt att välja ämne till uppgiften. När ämnet väl är valt så rullar det på rätt bra, men innan dess går det desto trögare. Men jag måste verkligen sätta igång med den här uppgiften i tid den här gången, för nästa vecka ska jag iväg på mini-semester!

Jobb och HM

För snart en månad sedan började jag arbeta extra på ett företag här i Sandviken. Det är ett ställe som jobbar med marknadsundersökningar och kvalitetskontroller gentemot svenska företag. Det jag arbetar med är att samla in data till dessa undersökningar.

Förra veckan pratade jag med en kund, kompletterade uppgifterna etc när han frågar om han kan köpa in sig på materialet senare. Vi pratade lite till och sedan tog jag hans uppgifter och gav till min chef på sälj-sidan. Nästa dag blev jag inkallad till VDn. Han gav mig ett presentkortet på HM! Kunden hade gett mig så mycket beröm (plus att det faktiskt blev en affär) att de ville ge mig något som uppmuntran! Och 300 kronor på HM är ju aldrig fel =)




I bakgrunden ser ni den fina gungstolen som vi fick av mormor och morfar! Vi älskar den, James sitter och myser där nästan varje kväll.  


Helgen!

Helgen var hur fin som helst! Solig och underbar och somrig. I fredags arbetade jag halvdag och på eftermiddagen så låg jag bara på baksidan och njöt av solen. I bikini! Känn på den ni, det var ett tag sedan. Theo var också ute, men han föredrog att ligga i skuggan och knapra på ett ben och tugga på lite maskrosor. Fredag kväll blev det myskväll med James.

I lördags kom Linnea och hälsade på. Hon var den perfekta gästen med chokladmuffins till värdparet och levergodis till vovven. Mycket uppskattat hos alla parter! Vi satt på baksidan och snackade skit och avverkade världsproblemen. James servade och kom med glass och sedan grillade han lunch åt oss. Mums mums! Pojkväns-poäng till tusen! På kvällen drog jag och Linnea in till Gävle, två killar i klassen hade en liten klassfest vilket blev en mycket lyckad tillställning. Det var hur kul som helst och väldigt trevligt att se sina klasskamrater utanför klassrummet.

Söndagen blev följdaktigen en riktigt lugn dag. Jag gjorde nog mest ingenting utan var för första gången på länge lite bakis. James fick sig ett gott skratt åt mig när jag låg och sov i solen, men å andra sidan jämnade det ju ut balansen en del :P

Kort sagt var det en riktigt lyckad helg!

Just nu :)


Chai-te

Jag har shoppat och nu blir det chai-te för hela slanten!


Grönt

Jag älskar hur grönt det är ute nu. Det känns så fräscht och härligt utomhus. Idag skiner solen som bara den och det är helt underbart väder. Just nu sitter jag i skolan och lär mig om pragmatisk textanalys. Nu är det inte många veckor kvar i skolan, underbart. Sista slutspurten!


Fridas konfirmation

I söndags åkte hela familjen upp till Övik för att gå på Fridas konfirmation. Det var jätteroligt att träffa alla, och hon var så fin så.


I stugan


Buss

Är på väg till Sundsvall nu. Tyvärr är tåget inställt så det är buss som gäller, segt!


Onsdag

Igår hade jag en jättefin dag, jag vandrade runt på stan en del och införskaffade även ett sött nagellack. Ingen storshopping direkt, men nu har jag fina, rosa naglar iallafall. Tyvärr blev inte kvällen lika bra, jag började må dåligt vid sex-tiden och vid nio kräktes jag första gången. Typiskt!

Jag som verkligen hatar allt var kroppsvätskor heter har varit alldeles äcklad av mig själv. James å andra sidan har varit jättegullig, hämtat vatten och sagt att jag inte alls är äcklig utan söt. Det om något är äkta kärlek det! Efter en mindre trevlig natt så mår jag bättre idag, tack och lov.

Dagen har varit väldigt lugn och främst spenderats på soffan. Men men, så blir det ibland.


Halv åtta hos mig

I lördags kväll bjöd Emelie och Therese på middag. Det var sommartema och de hade ordnat så himla fint. Trerätters-middag, välkomstdrinkar, underbar dukning och fantastisk mat. Så himla lyxigt och trevligt!



Bilden är kallblodigt snodd av Linnea, men eftersom den sammanfattar kvällen rätt bra så hoppas jag att hon har överseende med det.

Vid ett-tiden promenerade Matilda, Therese och jag ner till stan för att ta bussen hem, och då lyckades vi hitta 300 kronor som låg skrynkliga på gatan. Inte fel att drygaut studentkassan med en hundralapp var. Haha, många bäckar små och allt det där ni vet.

Vi njuter av solskenet


Fredag!

Fredag idag igen! Helt galet hur veckorna rullar på nu. Igår kväll var jag hemma hos Isabelle och hängde. James och Mike hade rugby-träning, så då passade vi på att träffas och snacka lite skit. Hade en jättehärlig kväll.

Theo var också med och hälsade på, och han var så duktig så. Mike och Isabelle har en kanin, Mister Fluffy, vilket verkligen fascinerade Theo. Duktig som han var skällde han ingenting eller så, men nog tror jag kaninens hjärta slog volter av att se den där stora, svarta hunden på andra sidan buren. För att skydda kaninens hjärta täckte Isabelle över buren med en filt, men då blev det Theos tur att bli rädd. För när Fluffys bur var övertäckt passade han på att stampa med fötterna (ni vet sådär som kaniner gör), och Theo blev så rädd! Haha, såg så himla löjligt ut när han ryckte till varje gång kaninen stampade med tassarna. Så modig är han... Gull-vovven vår. De lugnade ner sig efter ett tag och Isabelle och jag fick möjlighet att skvallra i fred. Jag bakade äppelkaka i onsdags och hade med den, så vi fikade lite och drack te. Kakan blev faktiskt riktigt god, så det var kul! James är alldeles kär i att äta äppelkaka, så han var överlycklig.

Idag vräker regnet ner.  Runt tolvtiden var jag på en långpromenad med Theo och både han och jag var dyngsura när vi kom in. Jag tycker synd om James som har jobbat utomhus hela dagen! När jag var ute med Theo passade jag på att stanna till hos James och killarna. Eftersom jag tyckte så synd om dem som var ute och jobbade i regnet så hade jag med mig hembakta kanelbullar (ur frysen), mycket uppskattat!

Haha, nu låter det som att jag bakar hela tiden! Perfekt, jag kan behöva en husmors-image =)

Onsdag

Trots dagens tråk-väder har det varit en fin dag. James och jag tog ner Theo till rugby-planen och kastade massa boll, så nu har vi en trött hund. Till middag blev det kyckling i vitvinssås med greksallad och i ugnen väntar en äppelkaka. Lyxigt värre!

Nu ska jag ta ett varmt bad, göra hårinpackning och läsa en bra bok medan James är på sin träning. Skönt med lite egentid! Och ikväll väntar Greys Anatomy igen. Jippie! (japp, jag är beroende av det programmet. big time!)


Stilistik

Igår började en ny kurs, Retorik och Stilistik. Det ska bli jätteroligt och det är min favoritlärare som håller i den. Så skönt med välplanerade lektioner igen.


Äntligen

Äntligen är hemtentan inskickad. Visst, hjärnan är barnmat nu. Visst, klockan är kvart i elva på en söndag kväll och jag och Matilda är fortfarande kvar på skolan. Och nej, jag kan inte alls stå för det. Men gjort är det iallafall!  Det känns så himla bra att den här flum-kursen är över!

Nästa kurs drar igång imorrn och vi har bästa läraren Elisabeth. Kommer förhoppningsvis att bli riktigt intressant!
Nu ska jag ta och skjutsa hem Matilda och sedan väntar sängen på mig hemma i Sandviken. Nice nice.

Mina favoritkillar

:)


Mina favoritkillar


Studying





http://weheartit.com/entry/10618248

Så sant så =)


Sötaste Tea!





Så här söt är min katt! Nu skryter jag lite, men det är inte alla som har sån tur att de har en så här fin katt. Men idag tycker nog Tea att jag är utomordentligt tråkig eftersom jag inte vill göra någonting som hon vill göra. Jag sitter inne på kontoret och försöker skriva hemtenta. Under tiden tycker Tea att det är en bra idé att:

* ligga på tangentbordet
* tugga på datasladden
* attackera mina papper
* vässa klorna på mattan och min fot
* dricka ur mitt vattenglas
* ligga på mina böcker
* jama, högt, pga mitt bristande intresse
etc etc

Så ni märker ju hur tråkig jag är idag. Att jag inte vill ställa upp på det där, crazy?
Förutom det så är hon dock en väldigt söt och snäll katt. Nu ska jag återgå till min tenta. Hjärnan känns som barnmat, men så kan det ju vara ibland. Det ska bli så himla skönt när den här kursen är över!



Ps. Det är Linnea som har tagit kortet.

Plugg plugg plugg plugg, suck

Hemtentan äter långsamt upp min själ och ju mer jag läser desto mindre känns det som jag vet. Men men, nu är det mesta av förarbetet gjort och jag har äntligen börjat skriva så förhoppningsvis rullar det på nu.

Ikväll kommer Mike och Isabelle över på middag, ska bli jätteroligt! Det är Mikes födelsedag och vi hade tänkt grilla på baksidan, men tyvärr är inte vädret med på planerna. God mat och lite vin blir det oavsett. Haha, fast jag tror att James håller sig till lättöl - efter svensexan han var på i veckan så dröjer det nog ett tag innan han vill dricka alkohol igen! Hehe.

Nu ska jag återgå till böckerna, håll tummarna för att jag kommer någonstans!


Plugg plugg

Hemtentan tar över mitt liv lite grann. Inte så att jag pluggar non stop, bara så att jag tänker på den non stop. Uscha buscha, idag hoppas jag på att effektiviteten rinner över mig och att jag kommer någonstans. Om en timme ska jag möta Elena i biblioteket för lite tentaplugg, men innan dess ska jag brottas med Perelman igen. Han är en belgisk logiker samt moral- och rättsfilosof som startade vad man kallar 'den nya retoriken'. Synd att karln aldrig talar i klartext och att det känns som att lösa en rebus när man sitter där med hans böcker.

Igår natt kom James hem! Det var en mycket trött och mycket röd pojke som kom hem inatt. Eller ja, röd och röd. Pappa skulle säkert kalla det gyllenbrun. Personligen säger jag knallröd.

Nu ska jag gå en runda med Theo och sedan blir det böckerna för mig igen.
Wish me luck!


Torsdag

Idag var det sista föreläsningen på den här kursen, så eftermiddagen spenderades i skolan. Idag skulle vi hålla tal om hur argumentation förhåller sig retorik, och det var riktigt intressant att lyssna på alla! Den senaste litteraturen var rätt tung, så det var till stor hjälp att lyssna på vad alla pratade om. Hur jag ska kunna sno ihop en hemtenta är däremot en annan femma...

Efter lektionen samlades några i klassen för att ta en avslutnings-öl med läraren. Jag var grymt sugen på att hänga med, men tyvärr fick jag stå över den här gången eftersom en liten Theo väntade på mig här hemma. Han var så himla duktig, idag var första gången han var ensam en längre stund och det gick jättebra. Han fick ett nytt, fint ben att roa sig med medan jag var borta och allt gick hur bra som helst. Nu när jag kom hem var han inte ens så intresserad av att hänga med mig, han är nöjd med att ligga i hörnet och gnaga på sitt ben. Tycker han är så himla go, och det har verkligen gått över förväntan att ha hund. Jag var ju lite tveksam i början, det är ju en så stor omställning och så stort ansvar. Men allt har verkligen gått så himla bra.

Nu ska jag ta och läsa igenom Retorikens Imperium lite grann innan jag börjar på den första frågan på hemtentan.. Det känns så typiskt att jag får hemtentan just när James kommer hem igen. Jag som har haft så himla mycket tid de senaste dagarna, det hade ju varit mycket mer praktiskt att kunna pyssla med hemtentan då!

Imorgon...



Imorgon kommer den här fina pojken hem!! Jippie =)

"Jag tittar aldrig på TV"



Sedan James åkte bort så har TV:n varit på varje kväll. Inte så att jag aktivt tittar, men den står på sådär i bakgrunden. Som sällskap? Haha, jag låter som en galen kattdam. Men det är sant, det är skönt att ha ljud i bakgrunden.

Jag tycker alltid att det låter så flaschigt när folk säger "jag tittar inte på TV". Associationen som kommer upp är att istället för att titta på TV så går man på opera, teater, läser kultursidorna eller går ut och "fångar dagen". Sanningen är förstås att när folk i min ålder säger det, så innebär det bara att de följer sina serier över internet istället. Att de laddar hem de filmer de vill se. Men ändå, det låter så mycket bättre. Kanske borde jag också börja med det?

Första maj!

Första maj idag och solen bara skiner! Helt underbart! Det ska bli så skönt med sommar snart, längtar verkligen ihjäl mig! Idag har Theo och jag spenderat mesta av tiden på baksidan i solen. Jag har pysslat en del samt passat på att läsa lite kurslitteratur och Theo har tuggat på ett ben, ätit löv och sovit i solen. En mycket härlig dag alltså!

Idag ringde James också! Det var jätteroligt att prata med honom, och grabbarna verkar ha hur kul som helst. Haha, han lät lite sliten nu när jag pratade med honom. Förmodligen kommer han vara mer död än levande när han kommer hem på torsdag, men det är väl så det ska vara efter en svensexa!

Jag saknar honom nu när han är borta. Det känns både lite löjligt och lite fint att jag saknar honom eftersom han ändå kommer hem på torsdag. Löjligt eftersom det är så pass kort tid och vi har ju varit ifrån varandra betydligit längre tidigare. Fint av samma anledning - att jag saknar honom efter så pass kort tid, trots att vi ses varje dag annars. Men man blir ju liksom van :P

Nu ska jag cykla till ICA och handla lite wok-grönsaker. Elena har gett mig ett recept på en supergod thai-inspirerad kycklinggryta som jag tänkte laga till ikväll. Vi har lagat det flera gånger och det är verkligen supergott. Snabbt, enkelt, supergott och hyfsat nyttigt. En perfekt kombination alltså!

Hoppas ni har haft en fin och solig dag!

RSS 2.0