2010

Det senaste året har varit omtumlande. För ett år sedan befann jag mig i Sydney för att fira nyår. För ett halvår sedan var jag just hemkommen efter 10 månader i Australien. För lite mer än fyra månader sedan flyttade jag till Bergen, Norge. För tillfället befinner jag mig hemma i Sundsvalls trygga hamn och njuter av att pusta ut bland familj och vänner. Snart börjar karusellen igen och jag förstår inte hur det kommer sig att jag varje halvår står utan en livsplan. Det är omtumlande och utmanande, förskräckligt påfrestande och alldeles fantastiskt roligt.
Allt i ett.

Juldagen



Traditionen trogen så blev det utgång igår!
Party med någon av de bästa jag vet =)

Mina gröna fingrar...



Jag vet inte riktigt om jag har ärvt min mammas gröna fingrar, eftersom det här råkar vara den enda lilla växt jag har här i Norge. Den här fina lilla plantan köpte jag just när jag flyttade in och den kommer att få bo kvar här när jag åker hem. Dock verkar den trivas och frodas, så det gör inte så mycket. Jag hoppas bara att den kommer att få lite vatten då och då!

Sista dagen i Bergen..

Sista dagen i Bergen och jag har tusen saker att göra. Nu har jag iallafall jobbat sista passet! Känns bra. Nu ska jag vara effektiv som bara den, plugga, städa, packa. Och ikväll blir det till att baka pizza och bjuda på en sista middag. För sedan, imorgon. Så kommer jag HEM!

CHAMPAGNE!

 

Ibland älskar jag mitt jobb! Igår fick jag 5 flaskor champagne från serveringen jag var på!

Livet är en fest!


Statistik

Igår visades min blogg hela 27 gånger (!), av 4 väldigt intresserade bloggläsare. Haha, tyckte det var riktigt underhållande!

 

Nu ska jag iväg och servera champange!


Mail


Isabella i Hobart, Tasmania, mars 2010.

Den här kvällen var det födelsedagsfest för Jonathan, så vi dagen till ära hade vi partyhattar!

 

För någon dag sedan mailade jag till Isabella. Det är en italiensk flicka som jag lärde känna i Tasmanien, vi klickade verkligen från dag 1 och därefter var det klart att vi skulle resa tillsammans. Vi träffades i början av februari och sedan reste vi tillsammans till i slutet av maj. Vi hade så otroligt roligt ihop att det var galet. Exakt samma humor och förmåga att skämta om allting, utan att för den skull hålla vänskapen på en ytlig nivå. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, drömmar, planer, rädslor, förhoppningar. Med den här tjejen stod jag ut med att plocka äpplen i Tasmanien och varje dag hittade vi på nya sätt att få dagen att gå. Att plocka över ett ton äpplen om dagen i regn är inte det roligaste jag har gjort, men med henne blev t.o.m. det kul. För att få tiden att gå hittade vi på historier, pratade om vad vi skulle göra med 20 miljoner kronor och om vad våra stylister skulle säga om de såg oss i äppelplockar-kläderna.

 

Vi har fortfarande kontakt med varandra, mailar och uppdaterar varandra om livet. Men det är tråkigt när någon kommer så nära och sedan måste man säga hejdå. Jag saknar henne. Jag ser tillbaka på den tid vi spenderat ihop och önskar att den aldrig skulle tagit slut. Det är så svårt att hålla vänskap vid liv när man inte vet om eller när man ska träffa varandra igen. Det är det sämsta med att resa, att människor kryper innanför bröstkorgen för att sedan vara spridda över världen. Samtidigt har jag haft sådan tur som träffat såna underbara personer. Hur som helst, jag mailade henne för någon dag sedan. Skrev att jag saknade henne och Australien, saknade värmen och saknade att umgås med henne. Jag babblade på en massa om allt roligt vi har haft och att jag hoppas att hon har det bra. Igår fick jag det här svaret och trots att det bara är två rader långt så gjorde det mig fantastiskt glad.


Isa Bel:  
I'm gonna print this mail and hang it on my door..=) it's the nicest mail I've ever received =) =) 
...you know what I miss?? YOU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =)

 

 

Jag har sådan tur som har så fina vänner i alla världens hörn!


MMS

Såhär mysigt var det visst i Övik häromveckan när Totta och mormor gjorde köttbullar. Mumma! Fick mms av Totts för någon dag sedan och nu fungerade det äntligen att öppna det. Jag gillar't!


Helg!

Äntligen är det helg! Ska bli så himla skönt! Jag jobbar några timmar imorgon, men allt jag ska göra är att hälla upp champange till 500 pers, så det är rätt lugnt. Det känns verkligen som att jag behöver återhämta mig lite granna. Febern är fortfarande kvar och att jobba med feber och tabletter har väl aldrig varit en riktigt bra idé. Men är man ung och dum så är man!

 

Planen för eftermiddagen ser ut såhär:

Duscha

Tvätta

Dammsuga

Diska

Baka kladdkaka

Maila

SOVA!

 

En riktigt fin inledning på helgen alltså!


Kim

 


Jag och Kim i The Sedlec Ossuary, Kutna Hora, Tjeckien. Sommaren 2007.



Hej!

 

Idag är jag fortfarande sjuk och det är tråkigt och jobbigt och jag är alldeles förfärligt less på att ha feber nu. Men det ordnar sig och jag kurerar mig och jag är på alldeles väldigt bra humör nu, för jag har pratat med Kim en massa på skype och det gjorde mig utomordentligt glad!

 

Jag tycker det är så fint att vi har så bra kontakt och har lyckats med det trots att vi har varit på så många olika platser och gått om varandra så mycket. När hon var i Norge så var jag i Sverige, sedan lyckades vi ju pricka in varandra i Norge ett litet tag. När jag sedan var i Sverige så var hon i Asien. Därefter lyckades vi pricka in Sverige båda två igen. När hon var i England så var jag i Sverige och sedan i Filippinerna & Thailand. Sedan var vi på hemmaplan bägge två i någon vecka. Därefter åkte jag till Australien och hon till Göteborg. Vi träffades några veckor i somras och därefter åkte jag till Norge och hon till Linköping. Och trots allt det här farandet och flängandet så lyckas vi ändå hålla kontakten och vara lika bra vänner. Idag har vi ägnat 1,5 timmar åt att bara prata om ingenting och att skratta åt allting. Det är helt underbart och det gjorde verkligen min dag.

 

 


Några fler bilder från vår tågluff 2007.


Det är så skönt med långvariga vänner! För även om jag och Kim först började umgås under gymnasiet, så har vi ändå gått på samma högstadie. Vi kan skvallra om gamla högstadiekompisar och fnittra om franskalektionerna vi hade tillsammans. Att vi dessutom gick i samma gymnasieklass, har drivit ett UF-företag, bott tillsammans i Norge och tågluffat genom Europa gör ju inte direkt saken sämre! Jag gillar när man kan umgås så kravlöst som vi gör. Att man inte behöver vara på topp jämt utan att ibland är det helt okej att bara sitta i en soffa och glo på TV. Eller att prata i telefon utan att säga någonting vettigt på 2 timmar. Alternativt sitta i varsin soffa, i varsitt hus, kolla på samma TV-programm prata i telefon och kommentera vad vi ser. Jag älskar det! 




Kycklingsoppa

Hej!

 

I förrgår kände jag mig mycket präktig och helylle. Då var jag sjuk och åt kycklingsoppa. Sådär som man ser på film ni vet. Premiär för mig! Sånt är fint.


Tisdag

Hej!

Jag har gått och blivit förkyld, så nu ligger jag i soffan och snorar. Typiskt! Jag har 2 veckor kvar i Bergen och tusen saker att göra, just då måste jag ju självklart bli förkyld... Så störigt! Nu ska jag kurera mig med te och Scrubs, så får det bli nya tag imorrn!

 


RSS 2.0