Fotboll, öl och biljard

Ja, så kan gårdags kvällen sammanfattas för min och James del. James jobbade bara halvdag igår, så medan jag satt och pluggade så satt James och Jesse på altanen och drack öl. Vid fyra-tiden bestämde jag mig dock för att det fick bli helg och vi tre drog in till Gävle.
 
 
Där gick på All Star, käkade och tog några öl medan vi tittade på matchen Frankrike-Tyskland. Mike och en annan kille var också där och efter matchen begav vi oss till Interpool för att spela lite biljard. Det blev en hel del olika matcher, dock lyckades jag inte vinna en enda en! Så kan det gå ibland! Nu vill jag alltså köpa ett biljardbord så att jag kan träna när som helst. Tycker det är superkul att spela biljard, så det vore inte helt dumt att ha.
 
James och jag åkte hem redan vid elva tiden igår kväll och det var så underbart att promenera från bussen när det fortfarande är ljust ute. Himlen skiftade lite i rosa och det var första äkta sommarkvällen på länge. På hemvägen promenerade vi förbi en fotbollsplan där ett tiotal barn spelade fotboll och James passade sig på att kasta sig in i leken. Det blev tio minuters spelande och ett målförsök där han voltade samtidigt han höll fast fotbollen mellan fötterna och slängde iväg den mitt i volten! Förstår ni hur jag menar? Barnen (och jag) var iallafall mycket imponerade!

Jordgubbar


 
Jag var ju nere i Uppsala i veckan för att träffa kirurgen. Väl där passade jag även på att titta i en del affärer och innan jag satt mig på tåget igen köpte jag en liter jordgubbar och en förpackning hallon att käka på tåget hem igen. På väg till tågstationen mötte jag dock en äldre kvinna som satt och tiggde, hon bad mig om pengar men jag hade ingen växel på mig.* Även om jag inte hade någon växel på mig hade jag ju en förpackning jordgubbar så hade jag ju jordgubbar, så jag gav henne dem. Hon tackade så mycket och jag fortsatte promenera nerför gatan. Innan jag ens hunnit 100 meter så sprang en ung kille ikapp mig, även han var tiggare och han signalerade att han ville ha mina hallon. Så jag gav honom hallonen, han tog ett hallon och lämnade sedan tillbaka förpackningen med ett brutet "tack så mycket". Vilket gjorde att jag givetvis gav honom hela förpackningen. Haha, så istället satte jag mig på tåget tillbaka till Gävle utan vare sig jordgubbar eller hallon men det kändes det värt!
 
* Undanber mig åsikter huruvida man bör ge pengar till tiggare eller inte. Innan det politiska klimatet samt tiggares rättigheter ökar anser jag att om jag kan avvara lite växel för att öka deras livskvalitetet så bör jag göra det. 
 

Fot-uppdatering

I veckan var jag nere i Uppsala för att träffa min fotkirurg. Det var ett väldigt snabbt återbesök för att se hur allt har gått sedan sist och han konstaterade att foten var väldigt stabil numera. Min opererade fot är stabilere än den o-opererade foten, vilket jag verkligen märker då jag aldrig trampar snett på den numera något jag ofta gjorde tidigare. Något som jag dock har märkt är att foten numera viker sig en del inåt. Kirurgen förklarade att detta beror på att de senor de har transplanterat från vaden är starkare än fotens vanliga ligament. Detta kommer att gå till sig en del ju mer jag använder foten, men det är inte säkert att det blir helt bra. Utöver det har jag även problem med smärta, men detta går inte att säga något om innan det har gått ett år från operationen.
 
Kirurgens order var att:
* skaffa inlägg i skorna (han skrev recept på detta åt mig)
* fortsätta med sjukgymnastiken som jag har gjort hittills
* återkomma på återbesök om ca 9 månader
 
Överlag var det alltså ett positivt besök. Han hade ingen förklaring till varför jag tappat känsel och rörlighet i tårna, då dessa senor ligger ganska långt från operationsstället. Däremot har detta börjat återkomma, så det verkar ju rätta till sig av sig själv vilket är bra.

Plugg, plugg, plugg

 
Jag är mitt i en massa c-uppsatsskrivande och den här veckan är det extra mycket att göra eftersom jag nästa vecka ska genomföra alla intervjuer. Av den anledningen sitter jag fortfarande uppe kl 23.00, men nu börjar motivationen avta en del. Oavsett om det är för att jag är för trött eller om det är för att jag är för lat, så väljer jag att gå och lägga mig nu. 15 minuter till och sedan är det nog!
 

RSS 2.0