Läskig dröm

Imorse vaknade jag av världens läskigaste dröm. Jag drömde att jag hade en okänd bror som hela mitt liv försökt att döda mig.  Jaa, ni hör ju hur bra det låter. I drömmen åkte jag ut till en sjö där han tydligen låg i bakhåll. Efter en lång kamp lyckades jag dock undkomma. Senare i drömmen satt jag och min mamma och pratade om vad som hade hänt. Hon berättade att min bror försökt att döda mig i hela mitt liv, och att mina föräldrar alltid försökt skydda mig från det när jag var yngre. Medan hon sa allt det där satt hon och lekte med en sax, och vips vad det var försökte hon hugga mig med saxen. Det blev ett slagsmål där hon försökte sax-döda mig och jag vaknade av att jag bet i min egen hand..

Jaa.... vad säger man om den drömmen då?
Sjukt obehagligt och riktigt skum!

Idag ska jag försöka skriva ett vettigt tal om "Retorik är konsten av välja språk konstruktivt". Talen ska vi framföra på lektionen imorrn och det ska bli intressant att lyssna på alla. Uppgiften är ganska öppen för tolkningar vilket innebär att allas tal antagligen kommer att bli rätt olika. Vilket gör det så mycket roligare att lyssna på alla! Idag vill jag även hinna med att läsa lite mer i "Snacka snyggt", tycker att det är en väldigt användbar och rolig bok. Det är kul att läsa något som behandlar det vi håller på med i skolan, men på ett lite lättsammare sätt. På så vis kan man relatera den abstrakta kunskapen till något mer handfast. Det är någonting som fungerar för mig iallafall.

Nu ska jag få tummen ur och faktiskt börja med talet innan jag ska in till skolan vid nio-tiden.

Isabel



Nu är det ungefär ett år sedan jag såg den här underbara tjejen senast. Isabel kom och hälsade på mig i Sundsvall ifjol och vi hade så roligt som bara vi kan ha! Saknar henne en massa, men snart får vi träffas igen. I april ska jag och hälsa på i Wien. Det är svårt att styra upp någonting ordentligt när både pluggar, men förhoppningsvis blir det av i april. Isabel är just nu i Asien och njuter av solen i två veckor, så jag är liiite avundsjuk just nu. Det vore inte fel att lata sig i solen!


Retorik

Hela den här terminen läser vi retorik. Och det är så himla intressant! Det är också väldigt motiverande och roligt att läsa om någonting som genuint intresserar en.

Idag har jag varit i skolan. Läste ut boken "Retorik för lärare". Den var mer som ett häfte än som en bok, så det var inte jätteansträngande - dock intressant! Vi har kursstart imorgon på delkursen "retorik och lärande", så det var bra att friska upp minnet från förra kursen. Jag lånade även boken "Snacka snyggt" av Elaine Bergqvist. Den ingår inte på litteraturlistan, men jag har hört så mycket gott om den så jag tänkte passa på att läsa den nu ändå. Hittills har jag läst ca 90 sidor i den, och den är så grymt bra! Lättläst, underhållande och klockren! Massor med praktiska tips både om hur man föreläser/håller tal på bästa sätt, men den handlar även om vardagskommunikation. En väldigt intressant bok helt enkelt!

Nu kommer James snart hem och jag ska passa på att röja undan lite innan han är hemma. Kvällen ska vi ägna åt lite hus-pyssel! Vi måste iväg och handla lite mer färg, därefter ska vi ge oss på att måla om insidan av ena garderoben på övervåningen. Vi ska även köpa lite hyllor och organisera lite mer hållbar förvaring där än vi har idag. Nästa steg är att göra om sovrummet, men innan vi gör det vill jag verkligen fixa lite ordentlig förvaring! I dagsläget så har vi de mesta av våra kläder i en stor träningsväska och i en flyttkartong, så vore skönt att bli lite mer organiserade.

Hoppas ni har en fin måndag!

Helgen

Helgen försvann så himla fort, precis som vanligt alltså. Den här helgen har vi inte gjort någonting speciellt egentligen. Myst, träffat kompisar, kollat på rugby (en av oss lite mer engagerat än den andra :P ), ätit god mat, tvättat, gått promenader, tittat på film, spelat kort etc. En mys-helg. På lördag kväll åkte vi hem till Mike och Isabelle och åt middag. Lyx lyx!

Det har helt klart varit en jätteskön helg och det var exakt vad vi behövde för att ladda batterierna lite grann. På sistone har det varit så mycket som borde fixas, att det var skönt att bara släppa alla krav och ta det lite lugnt.

Ledig fredag

Idag har jag ingenting som jag måste göra, och det känns superskönt! En helt ledig dag utan något skolarbete som borde göras. Hur ofta händer det egentligen?! Superskönt!! Imorse hade jag sovmorgon och sov ända till halv nio, najs!

Tyvärr har jag inte hittat min kamera-sladd, så jag kan inte bjuda på några bilder från förra veckan. Men snart så borde den väl krypa fram.

Nu ska jag ta en tur på motionscykeln och kika på Lyxfällan. En perfekt början på dagen!

Vår-fin blogg!

Söta Linnea har gjort min blogg vår-fin och jag tackar och bockar! Lyxigt det där när man har en vän som kan sånt där som man själv är totalt efterbliven med!

Snart ska jag ladda upp massa fina bilder från när huset var fullt med Heneys, men det får nog bli någon annan dag. Nu ska det städas istället!

Favicon Caroline!

Halloj alla Carolines släktingar/kompisar som eventuellt hinner läsa detta innan Caroline själv gör det.
Jag har fixat Caros nya bloggdesign och har den senaste timmen kämpat med den lilla ikonen i adressfältet, en såkallad favicon. Jag ville bara att Caro ska notera den så därför måste jag rita ut den åt henne. Hoppas ni har en trevlig kväll!
// Linnéa

Överlevt tentan!

Imorse skrev jag salstentan som jag fasat för. Gick helt okey med tanke på hur "mycket" (läs: lite) jag har pluggat. Vi har ju haft fin-besök från Storbrittanien så det har varit svårt att hitta motivationen till att plugga. Men har jag äntligen gjort den i alla fall. Nu gäller det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa!

Seg bloggare?

Hmm, verkar som att jag har varit lite seg på senaste. Snart två veckor sedan jag skrev och jag vet inte riktigt vad jag gjort istället. Inte suttit vid datorn kanske? Njaa, snarare lathet. Ni är dock några trogna som fortsätter att kika dag efter dag om jag har uppdaterat, så tänkte att jag skulle skriva några rader.

James familj är här och hälsar på! Hur roligt som helst! Så kul att träffa alla igen, och de tycker ju att det är otroligt spännande att vara i Sverige! Speciellt hans lillebrosor är väldigt exalterade. Så det är jättekul!

Nu är de iväg och åker slalom och snowboard. Jag har så mycket plugg att jag inte känner att jag har tid riktigt. På måndag har vi vår första salstenta och jag är riktigt nervös. Så himla typiskt bara att salstentan ska sammanfalla med när vi har fin-besök från UK.

Jag får se till att ligga i nu så att jag får någonting gjort, så att jag bara kan vara ledig ikväll!


Seg morgon

Klockan är redan halv elva och jag har inte gjort ett dyft idag. Klev upp vid åtta och sedan dess har tiden bara runnit ifrån mig. Jag har läst lite, sorterat tvätt, slötittat på tv och nu har vi snart tvättid. James sover fortfarande, han är lite trött sen gårdagen. Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på , funderar på att sticka ut på en promenad. Det är superfint väder, rätt kallt men soligt med nysnö.


Vår bil

Eftersom ni har fått en uppdatering om vårt hus, så passar jag på att visa upp vår lilla bil också. Morfar påpekade i julas att det varit dåligt med uppdatering om den, so here it comes:
 

(Ni får ursäkta att bilen är lite smutsig, vi ska väl iväg och tvätta den snart.)

Det är iallafall en liten Hyundai från 1996. När vi köpte henne hade hon ett miltal på 12 000-nånting, och det är inte så illa för en så pass gammal bil. Hittills har hon gått jättebra. James bytte broms beläggen just när vi köpte henne, annars tror jag inte att det är någonting annat vi har gjort. Bytt vindrutetorkare och fyllt på spolarvätska, men det räknas väl knappast.  Någonting som är skönt är att vinterdäcken är så pass bra. De har bara gått en halv säsong, så det var suveränt. Känns tryggt i snön.

Annars finns det väl inte så mycket att säga. Det är en fin liten bil helt enkelt.

Och hörrni, spana in vårt garage också!! Lyxigt värre, eller hur?!

Klänning

Jag hittade förresten en klänning till imorrn. Den är söt och prickig och jag är lite allmänt kär i den. Jippie!

Shopping och ceasar-sallad

Idag har jag haft en jättehärlig dag. Vaknade vid sjutiden och satt mig i soffan och myste med Tea. Sen ringde James och sa att han och Anton skulle komma över vid deras åtta-paus. Det var så himla kallt att vattnet i deras kantin hade fryst! Så de kom in och drack kaffe och åt kanelbullar medan jag åt frukost. Det är lite lustigt, jag har fortfarande inte smakat på kanelbullarna jag bakade förra veckan! Av någon anledning har jag inte varit så sugen, men alla säger att de blev jättegoda - så det är ju bra! Jag får ta och smaka dem ikväll, fredagsfika!

Efter att de gått tillbaka till jobbet så passade jag på att diska undan vad som kändes som en veckas disk samt städa köket. Därefter målade jag 4 garderobsdörrar och dörrkarmarna till två rum. Sen var det bara dags att slänga sig i duschen, för halv tolv mötte jag upp Anna på Valbo.

Vi gick runt i affärer, shoppade lite, lunchade, snackade skit och hade allmänt trevligt. Jag åt en helt underbar ceasar-sallad. Det kändes otroligt lyxigt! Jag har en väldigt lyxig vecka just nu måste jag säga. Om bara den här dumma förkylningen skulle ge med sig, så skulle det vara väldigt skönt.

Efter några timmars kringstrosande så styrde jag kosan hemåt. På vägen hem stannade jag till vid XL bygg och handlade lite betong. Jag har bestämt mig för att börja gjuta lite småsaker igen, så det ser jag framemot. Egentligen tycker jag ju att det är ganska roligt (även om det är tusen gånger roligare att gjuta med Kim än att gjuta själv). Det vore hur som helst roligt att ha en hobby igen, någonting eget att fokusera på sådär.

James är ute med några kompisar ikväll, så jag har huset för mig själv. Först var jag inte överlycklig över den planen, men nu känns det jättemysigt att gå runt och skrota på för sig själv. Jag har tänt ljus i hela vardagsrummet, och nu ska jag krypa upp i soffan med retorikboken och en kopp te. Retorik-kursen vi läser nu är så himla intressant. Väldigt krävande, men väldigt intressant. Sånt gillar jag.

Retro

På lördag ska James och jag ha en liten inflyttningsfest. Eftersom vårt hus är (bitvis) lite charmigt färgglatt och av äldre modell, så tänkte vi ha ett retro-tema. Hmm.... kändes som en jättebra idé när jag tänkte tanken (påhejad av Matilda), men nu inser jag att jag inte har några kläder! Panik! Haha, snacka om att sätta sig själv på pott-kanten!

Så nu ska jag försöka gräva fram något som skulle kunna vara passande. Ska bli intressant!

Skola

Om 20 minuter kommer Elena och hämtar upp mig för att åka till skolan. Lyx lyx! Tycker det är jätteroligt att hon också bor här ute i Sandviken. Gör allt lite roligare sådär.

Jag har blivit förkyld och snorar sönder, så hittills idag har jag druckit 4 koppar te med citron och honung. Eventuellt kommer jag att få sota för det under lektionen...
Nu ska jag ta och slänga på mig lite kläder och en del smink, sedan är jag good to go!


Allt vi vill göra

Givetvis finns det massvis som vi vill göra med huset. Efter att ha kikat på bilderna så förstår ni ju att det är en hel del jobb som väntar oss!
* Vi vill tapetsera/måla om alla rum.
* Lägga in trägolv överallt, alternativt slipa upp orginalgolven där det går.
* Måla om alla tak, lister, detaljer osv
* Ta bort en vägg som är i trappen mot övervåningen. Byta ut denna mot en vanlig ledstång istället, för att öppna upp ytorna lite.
* Öppna upp mellan köket och vardagsrummet. Bygga en breakfast-bar där man kan sitta och äta.
* Renovera köket, men behålla de befintliga skåpstommarna.
* Helrenovera badrummet
* Inreda källaren
* Bygga en uteplats
Jaa, det är väl en snabb sammanställning av allt vad vi vill göra. Det kommer att ta en massa tid och kosta en hel del pengar, vara väldigt uttröttande men samtidigt väldigt roligt.
Det känns spännande att ha ett eget hus att "leka med". Och främst känns det väldigt, otroligt underbart att vi får chansen att göra detta. Vårt egna hus, hur coolt är inte det?

Vårt hus

Jag har varit lite seg på att uppdatera bilder på vårt lilla hus. Men nu får ni äntligen kika lite!

Här är utsidan:

När man kommer in genom ytterdörren:

Direkt till vänster när man kommer in genom dörren så är det en dörr med en trapp ner till källaren.  Därefter är det tre små trappsteg upp till en liten hall. Där James står är dörröppningen till köket, och rakt fram går man in till vardagsrummet.

Köket:
 

Det är ett litet kök, med gröna skåpluckor och inuti dem är det knalloranget. Charmigt värre...

Vardagsrummet:


Det här är en bild från just när vi flyttade in, och jag kan lugna er med att vi inte längre har några cyklar i vardagsrummet. Dörren leder ut till en liten uteplats i söderläge. Lägg märke till det mörka trätaket, det är lite märrkligt.

Trappan upp:


Det röda färgtemat i hallen fortsätter till övervåningen.

Övervåningen:


På övervåningen finns det två mindre sovrum, två stora inbyggda garderober och själva badrummet.

Framtida arbetsrum/gästrum:
Det här kommer bli ett arbetsrum/gästrum. Det är det första rummet man ser när man kommer upp, det ligger mittemot trappen. Vi har börjat renovera här. Vi har tagit bort plastmattan, slipat upp trägolvet som låg under och målat det ljusgrått. Väggarna är vitmålade och vi har målat om alla lister osv. Förhoppningsvis har färgen torkat klart tills ikväll och då ska vi börja flytta in lite möbler. Även i det här rummet är taket mörkt träfärgat. James gillar det, medan jag är mycket mer tveksam. Därför har vi kompromissat så att vi ställer iordning rummet nu, men om jag om sex månader fortfarande inte tycker om taket så målar vi om det då.
Sovrummet:
Det här är vårt sovrum för tillfället. Längre fram (långt fram) vill vi göra om det stora rummet i källaren till ett master-bedroom. Men det blir ju när allt annat är klart.
Badrummet:
Badrummet är ganska stort, men som allt annat är det gammal. Jag tycker att det är supermysigt med badkar. Det enda vi har gjort här är att plocka bort den där hemska tvättlinan, samt målat om badrumsskåpet så att det är vitt. Badrummet kommer att bli den största kostnaden, men tack och lov känns det inte jätteakut. Allting fungerar även om det är av äldre modell, så det är bra.
Källaren:

Större rum:
I källaren finns det ett större rum. Det här vill vi göra om till ett sovrum i framtiden.

Förrådsrummet under trappan:


Jag gillar att man bara kan stuva undan en massa saker här under.

Förvaringsrum modell större:


Haha, vårt duschdraperi hänger på tork över frysen. Ser lite lagom skumt ut. Men men.


I det här rummet har även James sin "leksaks-hylla". Snowboard, skidor, skridskor, klättersaker osv. Han är förberedd för vintern!


Jaa, det var vårt hus. Kanske inte det största, men vi trivs jättebra och det kommer att bli himla bra när vi är klara.

RSS 2.0