Snart är vi i Irland

På senaste tiden har det inte blivit mycket bloggat. Det har varit fullt upp med jobb, sommar, regn, pusslande och diverse annat. Men bra har jag haft det! I torsdags kväll var det "avslutning" med jobbet. Kontoret är stängt under juli månad och det firades med italiensk buffe, vin och gott sällskap. Jag kommer däremot att jobba i butik under juli, så det blir inte så mycket semester för mig. Å andra sidan är det inte fel med lite pengar.
 
Igår kom finaste CA och hälsade på mig! Var så himla roligt att se henne igen, trots att det var nästan 10 månader sedan kändes det som igår och det var suveränt! Ser fram emot en massa mys i sommar!
 
Igår kväll åkte vi även upp till Sundsvall och lämnade av djuren. CA och jag satt i baksätet och drack vin och snackade skit medan James körde. Väldigt lyxigt med en privat chaufför! Charlotta ska vara hundvakt åt vår Theo och Tea kommer få chilla på ett kattpensionat. Det kommer nog att gå fin-fint det!
 
Dagen har spenderats åt shopping och mys, och nu är vi hemma i Gävle igen. Vi håller just på att packa för fullt, för imorgon åker vi till IRLAND!
 
Det kommer att bli så himla roligt! Senast vi träffade James familj var i februari, så det är verkligen på tiden. Det ska bli så himla kul! Jag har aldrig varit i Irland tidigare, så det ska också bli jättespännande! James och jag har googlat en massa, kikat på fina bilder och pratat om hur roligt det kommer att bli i veckor nu. Och imorrn är det äntligen dags! Jippie!
 
Eftersom det här blir den enda riktiga semestern jag tar i sommar så planerar jag att leva på den länge, länge. Här ska det njutas i fulla drag!
 
Ha det så fint här hemma, så hörs vi om någon vecka eller så!

Snart midsommar

Än har jag inte riktigt vant mig vid min nya dygnsrytm. Jag jobbar mellan 13-21 måndag-torsdag, vilket innebär att jag inte är hemma förrän strax efter tio. Därefter vill jag ju hinna med allt man vanligtvis hinner med på en kväll, äta kvällsmat, förbereda lunchlåda, gå ut med hunden, läsa bok, duscha, etc etc. Plus diverse distraktioner. Vilket innebär att klockan nu är elva på kvällen och än har jag inte gjort ens hälften av det jag ville göra. Störigt. Det ska bli skönt när jag kommer in i rytmen så att jag får lite bättre vardagsflyt.

Jobbet går iallafall bra. Även om jag har jobbat med det tidigare så är det otroligt mycket att lära sig och det bara surrar i huvudet på mig när jag går därifrån. Men det är roligt! Människorna är trevliga och jag trivs bra än så länge. Tävlingsmänniskan i mig kommer dock fram och jag vill bara prestera hela tiden, men jag har hört att "rom inte byggdes på en dag". Jag måste försöka påminna mig om det.

Igår fick vi sista betygen för året och nu har jag alltså officiellt sommarlov! Superhärligt! Ännu härligare var att jag lyckades kamma hem ett A i betyg också. Sånt är trevligt! Trodde aldrig det eftersom jag åkte till Wien där mitt i tentaperioden, men ibland har man flyt. Det är bara att tacka och ta emot!

Imorgon jobbar vi dagtid 9-17 och därefter bär det av till Sundsvall för mig, James och Theo. Tea får stanna hemma och snälla Anton är kattvakt, mycket uppskattat! Vi får hålla tummarna för finväder vid midsommar, det vore roligt. James är jätteladdad! Haha, han har suttit och kollat på youtube-klipp av folk som sjunger "små grodorna" etc. Det ska bli riktigt roligt!

Nu ska jag skicka iväg lite brev, packa väskan och till sist sova. Zzzzz, kan behövas!

Ps.

I inlägget nedan ser ni även ett smakprov på vår "nya" trapp. James har verkligen gjort ett jättejobb och jag tycker det blev så himla bra. Tror vi kommer ha det riktigt fint när vi blir klara :)


Modigare och modigare

Nyss såg jag något som jag aldrig trodde jag skulle få se: Tea försökte fånga Theos svans!!! Haha, hon börjar verkligen få skinn på näsan lilltjejen. Tur att Theo är världens snällaste och mest tittar på henne som om hon är den fånigaste han stött på. Det har blivit några jagisar här hemma, men nu verkar de ha funnit sig tillrätta med varandra. Jag är så himla glad!


Modig katt

Så här modig är Tea nuförtiden! Hon ligger på soffan fastän Theo ligger alldeles nedanför, framsteg framsteg!


Helg hela veckan :)

Idag var det torsdag och alltså veckans sista arbetsdag. Så sjukt lyxigt! Måste säga att jag är grymt nöjd med jobbet för tillfället!

Morgondagen ska spenderas åt att röja upp i det bombnedslag som är vårt hem, få finbesök av Theos förra ägare samt avsluta dagen med en tjejkväll hos Elena. En riktig toppendag med andra ord!


Första dagen på jobbet

Igår var första dagen på jobbet, spännande! Alla var jättetrevliga och förvånansvärt nog kom jag ihåg betydligt mer än vad jag trodde. Det som kommer att vara krångligast är att komma in i själva säljar-rollen, det känns som att det var ett tag sedan. Nu kommer jag att ha tre veckors utbildning vilket känns lyxigt. Jag kommer att gå parallellt med en tjej och fasas in i arbetet allt eftersom. Redan igår fick jag sitta i telefon och idag kommer jag att sitta på rådgivningsslingan, pirrigt! Haha, det känns löjligt men lite nervös är jag allt! Det var så himla länge sedan jag arbetade med det här och ändå ska jag redan idag besvara försäkringsfrågor. Learn by doing var det ja!


SOMMARLOV!

Sista tentan är nu inskickad och jag har officiellt sommarlov! Jippie!

Haha, jag skickade in tentan två minuter innan deadline - men så blir det när man har varit i Wien. Lätt värt det iallafall! Nu har jag sommarlov i exakt 12 timmar och 45 minuter och sedan börjar min nya anställning. Spännande!

James ska iväg till Värmland och jobba nu i två veckor och åker imorgon bitti. Han kommer att ta med sig Theo så det blir bara jag och Tea hemma. Dock kommer han att komma hem över helgen, så det är inte så farligt.

Han har gjort ett jättejobb medan jag har varit borta. Väggen mellan köket och vardagsrummet är helt borta och de har dragit om all el på nedervåningen. Just nu är allt lätt kaotiskt och stället ser ut som ett bombnedslag, ändå är jag helt fascinerad. Det kommer bli så himla snyggt! Jag är alldeles överväldigad av de möjligheter jag ser när jag tittar mig omkring. Allting känns så stort nu! Haha, jag vet att vi endast har ca 30 kvm på nedervåningen men nu när väggen är borta känns allt så himla mycket större! Det är en grym skillnad och jag tror att vi kommer att få det så himla fint när det är klart!

Underbara Wien

De senaste dagarna har jag haft så grymt roligt! Just nu sitter jag på tåget hem, galet trött men otroligt glad efter några helt fantastiska dagar!


Wien!

Just nu sitter jag på tåget ner till Arlanda, vid lunchtid idag kommer jag att vara i Wien! Känns alldeles otroligt lyxigt och kul, det kommer bli underbart!

Ha det så jättebra här hemma, så hörs vi när jag kommer hem! Ta hand om er, kramar


Stackars Theo

Idag hade jag planerat att spendera dagen i biblioteket. Fixa med referenslitteratur till tentan och finslipa på den text jag hittills skrivit. Istället har jag varit hemma med en kräkig vovve.

Antagligen har han fått i sig någonting dåligt, för han har kräkts sex gånger idag redan. Det är en väldigt ledsen vovve vi har just nu, han ligger mest på golvet och tycker synd om sig själv. Jag har försökt att truga i honom lite ris och vatten (veterinärens rekommendationer), men det kommer bara upp igen. Uscha, lillstackarn.

image description

Det är lite roligt det där, hur fort hundar glömmer. Direkt efter att han har kräkts blir han jätteglad, för då är ju det dåliga borta. Antagligen känner han sig mycket bättre direkt efteråt, för då vill han hämta bollar och ben och allt möjligt roligt att leka med. Sedan går det kanske 10 minuter och han börjar känna sig hängig igen, och han verkar lika förvånad över vad det är som händer. Man ska väl inte skratta åt det, men han är bara så rolig.

Förhoppningsvis kryar han på sig snart!
Eftersom det är Sveriges nationaldag imorgon så jobbar James bara halvdag idag. Han uträttar några ärenden nu, men snart kommer han hem. Då får han vah-a (vård av sjuk hund) med Theo så åker jag in till skolan och slipar på tentan. Sista uppgiften innan sommarn nu, galet!

Äkta student

Just nu känner jag mig som en äkta student. Klockan är halv två på natten och jag sitter med böckerna uppslagna och tentan mer än halvskriven. Nu ska jag bara skriva klart om semantik och dra några slutsatser så är första utkastet färdigt. Känns jätteskönt. Förhoppningsvis går sista delen bra att skriva nu, jag behöver bara lite flyt....

Haha, jaa, vi får väl se hur det går. Det kan ju bara gå framåt iallafall.

Knaprar dessa för fullt...

...och hoppas på att ha en röst imorrn!


<3


Typiskt

Imorse vaknade jag med nästan 39 graders feber och hosta... Så himla typiskt! Började känna mig lite hängig igår, men tänkte att det nog skulle försvinna efter en natt gods sömn. Men inte då. Åhh vad less jag blir!

Jag har verkligen inte tid att vara sjuk! Idag tänkte jag skriva klart första utkastet på hemtentan. Imorrn har jag skola hela dagen, och sedan jobbar jag på kvällen. På tisdag blir det finslipning av tentan + packning. Och på onsdag flyger jag till Wien. Så jag har verkligen inte tid med sånt här, det känns så himla tradigt.

James var supergullig imorse och åkte iväg till ICA för att köpa hostmedicin till mig. Guld värt! Sedan dess har jag druckit 4 koppar te, ätit massa c-vitamin och vilat. Nu jäklar ska jag kurera mig! Kan tilläggas att stilistiken inte blir ett dugg lättare att försöka reda ut när man har feber.

Hemtenta

Nu är det bara en uppgift kvar i skolan och sedan är det äntligen SOMMARLOV! Underbart! Vi är inne på sista delkursen i retorik, vilket är stilistik. Stilistik fokuserar på förhållandet mellan form, innehåll och språk. Väldigt intressant ibland och ibland dödligt tråkigt då det är mycket grammatik.

Idag har jag mest kört huvudet i väggen när jag har jobbat med den här uppgiften. I vanliga fall brukar jag ha väldigt lätt för att organisera och strukturera upp mina uppsatser, jag vet alltid ungefär vad jag vill få med och hur jag ska lägga upp det. Men nu jäklar känns det som att jag stångar mig blodig! Jag får inte något riktigt grepp om hur jag på bästa sätt ska lägga upp dispositionen. Stilnivå, stilaxlar, stilvalörer, stilistik, pragmatik, semantik, stilart och jag vet inte vad. Allt går bara runt i huvudet på mig och jag fastnar redan vid upplägget. Det är sjukt frustrerande!

Tur att James är fullbokad hela helgen så att jag kan fokusera på plugget. Idag är han nere i Uppsala på rugbymatch (de vann!), och imorgon ska han vara med i en cykeltävling här i Sandviken! Han är hurtig han! Personligen tycker jag att det verkar aningen intensivt att cykla 50 kilometer dagen efter en rugbymatch, men men. Tror jag kommer att ha en trött pojkvän på söndagkväll! Det är ganska skönt att ha huset för sig själv när man har en deadline, det går så mycket enklare att fokusera. Haha, vågar inte tänka på hur långsamt jag skulle skrivit om James var hemma. Det är så lätt att bli distraherad ibland! Nu har jag iallafall skrivit 775 ord av de angivna 1500. Halvvägs där! Jag vet inte hur bra det är, det mesta känns mest som blaj. Men några vettiga tankar måste man väl ha fått ner när man har skrivit 775 stycken ord... Jaa, man kan ju hoppas iallafall!

På tisdag ska hemtentan in, för efter det tänker jag ta sommarlov! På onsdag åker jag nämligen till Wien för att hälsa på den här underbara tjejen:

 

Jippie!!

Det var över ett år sedan jag sist såg Isabella, så det ska bli grymt kul! Vi ska ägna tiden åt att i vanlig ordning låta bli att turista utan istället sitta på en parkbänk och snacka skit, filosofera och bara ta igen en massa tid. Det ska bli underbart och det är verkligen vad jag behöver för att kick-starta sommarlovet!


Dagar som denna är det segt att ha hund

Regn regn regn...


Dagar som denna är det segt att ha hund

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/1119549/images/2012/pic_204873322.jpg" class="image">


Jobb

Igår var sista dagen på jobbet för mig här i Sandviken. Vi jobbade bara halvdag och sedan sa jag hejdå till kontoret där jag endast stannade i en månad. Jag sa upp mig tidigare i veckan och eftersom mitt kontrakt gick ut den 1 juni så blev sista dagen igår (de har väldigt korta kontrakts-tider där, säger väl en del om företaget också).


I vilket fall som helst, anledningen till att jag slutar är att JAG HAR FÅTT ETT NYTT JOBB! Ett jobb som jag väldigt gärna ville ha och som jag hoppas att jag kommer att trivas med och vara bra på.

Från den 12e juni kommer jag att jobba som försäkringssäljare/försäkringsrådgivare i Gävle. Tjänsten jag sökt skulle egentligen tillsättas i augusti, men de vill att jag ska börja redan i juni vilket känns väldigt roligt! Det är en 80%-tjänst och jag kommer att arbeta heldagar måndag-torsdag. Tjänsten är förlagd till eftermiddags-/kvällstid, vilket passar utmärkt eftersom någon av oss alltid att kunna vara hemma med Theo. Enda nackdelen är väl att det kommer bli mindre kvalitetstid med James om vardagskvällarna, men eftersom vi bor tillsammans så kommer vi ju att hinna träffas en hel del ändå. Plus att jag kommer att vara ledig fredag, lördag och söndag VARJE VECKA! Det känns otroligt lyxigt.

Givetvis kommer det vara extremt mycket att lära sig. Även om jag har arbetat med försäkringar tidigare så hinner mycket hända i försäkringsvärlden på tre år, plus att jag omöjligt har kvar alla villkor och dylikt i huvudet. Det känns lite skrämmande att jag inte kommer att ha någon "riktig" utbildning, utan att jag mer kommer att bli inkastad i jobbet direkt.

Learn by doing och fake it 'til you make it, är två uttryck jag tänker leva på de närmsta veckorna!

RSS 2.0