Myshelg

Vi hade en jättetrevlig kväll igår! God mat, trevligt sällskap och mycket skratt. Vi var sex personer och två hundar i en liten stuga med utsikt utanför en liten å. Jättemysigt. En av killarna var kock och lagade helt underbar mat!
Vi åkte hem rätt tidigt imorse och har haft en riktig slappardag. Myst med Tea, tittat på film och bara varit. Superskönt.
Ikväll blir det en tidig kväll, vi känner oss rätt slut bägge två så det ska bli skönt med lite extra sömn.

Stughelg!

Nu ska jag bege mig till Sandviken. James och jag är hembjudna till en av hans jobbarkompisar, så det ska bli riktigt roligt! Vi ska vara ute i hans stuga, äta god mat och dricka vin. Mums mums!

Hoppas att ni får en lika trevlig lördagkväll!


Mys-katten min



Det är så himla mysigt att ha Tea här!
Just nu ligger hon och myser i fönstret medan jag sminkar mig.

Fredag

Jag är tillbaka på skolan och tragglar vetenskapsteorier, effektforskning, användarforskning och feministisk medieåskådning. Det är de två nedanstående böckerna vi i första hand använder oss av, och ni ser ju hur roliga de verkar vara...



Just nu snurrar allting runt i huvudet på mig. Det är krångligt att först läsa litteratur på ett språk (engelska) och sedan skriva en hemtenta på ett annat (svenska). Självklart föredrar jag ju att skriva tentan på svenska än på engelska, men att översätta alla termer och dylikt ställer fortfarande till problem ibland. Ändå vet jag ju att det måste vara mycket enklare för mig än för många andra i klassen eftersom jag pratar så pass mycket engelska hemma. Det är en grym fördel, men samtidigt blir det ju en annan typ av engelska. Det är ju inte så att James och jag pratar högakademisk engelska hemma. Hmm, kanske borde införa det?


Världens bästa pojkvän!


Världens bästa pojkvän


Igår kväll när James kom hem så körde han ut mig i trapphuset ett litet tag. Efter fem minuter fick jag komma in igen och då hade han dukat upp en festmåltid! På vardagsrumsbordet stod det chokladglass, prinsesstårta, hallon, björnbär, cocacola och en blomma som hette Novemberljus (för att vi träffades i november).

Han är verkligen världens sötaste och jag är väldigt lyckligt lottad!




Torsdag

Imorse hämtade Annika mig klockan nio och sedan begav vi oss till skolan. Vi hade självstudier idag och har suttit i biblioteket hela dagen. Just nu snurrar diverse vetenskapsteorier runt i huvudet på mig, men snart har jag nog fått rätsida på det så att allt kan fästas på papper. Nu har vi fått betygen för den första kursen vi läste och jag fick näst högsta betyg på den, så det känns bra. Nu gäller det bara att fortsätta framåt.

Just nu sitter jag med en katt alldeles bredvid mig. Tea flyttade ju in förra veckan, så det är supermysigt. Det är skönt att komma hem och någon är hemma. Någon som purrar och som vill mysa i knät. Dock måste jag erkänna att 28 kvadrat är lite väl trångt för två vuxna och en katt, men men. Finns det hjärterum finns det stjärterum. Och hjärterum finns det, i massor.

Vi hade en jättemysig kväll igår. Egentligen gjorde vi ingenting speciellt, James kom hem sent efter rugby-träningen och sedan satt vi bara och myste, pratade och såg på TV. Men han tittar på mig med de mjukaste ögonen i världen och jag tycker så mycket om honom att det är galet. Han sätter guldkant på vardagen och då blir allting lite finare. Vi är väldigt lyckligt lottade. Haha, det är galet där där, hur kärleks-rus bara kan komma över en!

Nu ska jag springa ner i tvättstugan och titta till tvätten!

Onsdag

Den här veckan har vi grupparbeten i skolan, men eftersom vår grupp redan är klara med våran uppgift så har vi lite andrum för tillfället. Skönt! Ibland är det bra när man är ute i god tid med saker, då har man tid att fokusera på allt annat man har försummat. Idag hade jag tänkt fokusera på hemtentan som ska in om en vecka, men det känns som att tankarna bara flyter iväg.

Nu ska jag skynda mig ner på stan en sväng innan tvätt-tiden klockan fyra.
Ha det så bra!

Gene fornby

I somras åkte jag och James på en spontanutflykt till Gene fornby. Det spöregnade, men vi hade jätteroligt när vi sprang runt och kika på allting. Kan rekommenderas!
Här är några foton från när vi var där.


Tittar ni riktigt noga ser ni att jag står och vinkar i dörröppningen.

Dyngsur pojke.


Jag var lite mer kreativ när jag tog skydd mot regnet.



Snickar-ådran är i farten.





Mat?



Idag bad jag James köpa med sig någon middagsmat hem.
Det han kom hem med var: knäckebröd, skinka, philadelphia-ost och bananer...

Tydligen tog han mig på orden när jag besvarade frågan om vad jag ville äta med:  "det spelar ingen roll för mig".

Idag är en blää-dag

Hej!

Idag har jag haft en såndär lite småstörig dag. Inte en genomdålig dag, men inte heller en klockren sådan. Det har varit alltför många små irritationsmoment för att jag ska kunna vara på riktigt bra humör, men samtidigt har irritationsmomenten inte varit så pass stora att de helt har fått mig ur balans.

Dagens irritationsmoment:

  • Imorse när jag kom ner till cykeln så var mitt bakdäck sönderskuret. "Inga problem" tänkte jag, jag kan ju bara ta James cykel.
  • James cykel var parkerad nere i stan. = omväg till Högskolan.
  • Jag kom därför 40 minuter försent till min föreläsning.
  • På något sätt har jag missat att jag ska skriva en eximinationsuppgift i Pedagogik och lärande. Deadlinen är imorgon.
  • Efter skolan gick jag till Skatteverket för att hämta några formulär som James behövde. (Detta efter att jag igår ägnade 25 minuter i telefonkö med dem  för att lista ut vilka formulär som behövs). När jag väl fick prata med en handläggare där så fick jag veta att de papprena  kan man inte hämta ut och fylla i, utan han måste fylla i dem på plats. Det hade underlättat om de sa det i telefon igår!
  • Att alla papper angående personnummer, uppehållsrätt och arbetsregler som ska till James skrivs på svenska. Hur är det meningen att han ska förstå vad som det står?! Alltså blir det jag som krånglar med sånt strul.. Jättekul..
  • Att jag stack tillbaka till skolan efter att jag var på Skatteverket för att samarbete med några i klassen angående pedagogik-uppgiften. 10 minuter efter att jag kom tillbaka bestämde sig de för att bryta upp.

Sista och antagligen mest störande som har hänt idag är dock:

  • Tydligen är jag allergisk mot mitt nya tvättmedel/sköljmedel. Så inte nog med att jag nu är full med röda utslag, jag har även fått feber.

Alternativt är det störigaste att jag är hungrig, men att vi inte har någon mat hemma.

James ska handla efter jobbet, så det är jätteskönt att jag slipper det, men nu när jag ringde honom så ska han jobba över någon timme. Och jag är inte jätte-pepp på att cykla till affären alldeles prickig och febrig.

Kort sagt, det är en blää-dag idag.
Inte en skitdag, men dock en blää-dag.

Någon som vill skicka ett pizzabud till min dörr?


Ulvön i somras

Hej!

Just nu är det massor som händer i våra liv. Vi har fullt upp och jag har en hel del i skolan, så jag har inte riktigt tid att skriva just nu. Men snart så!

Tills vidare kan ni få kika på några bilder från när vi åkte båt ut till Ulvön i somras.




Vi åkte båt.




Jag tvingade James att posa framför en svensk flagga.



Mamma och pappa.



Båt-mys.



Vågorna vaggade mig till sömns lite granna.


Äntligen framme ! Det finns så himla söta söta stugor där ute.





Nu när jag kikar på bilderna så längtar jag redan till sommaren. Haha, känns som att det är lite tidigt för det!

Hej igen lilla dator!

Hej!

Idag har jag äntligen fått tillbaka min fina lilla dator! Det gick betydligt snabbare än väntat, tog bara ca 1,5 vecka. Och lite billigare än vad de först sa blev det också. Men det kostade fortfarande 1250 kronor, så nog tog det emot ändå. Dock är det så himla skönt att ha sin egen dator igen! Det är så himla mycket enklare att anteckna på datorn än för hand. Så jippie jippie =)

Limitless

Igår kväll hyrde vi film och kollade på Limitless. Den borde ni verkligen se, den var riktigt, riktigt bra.
Den handlar om en författare med skrivkramp, han har ett bokkontrakt men saknar inspiration om vad han ska skriva. Av en slump stöter han på en gammal vän som säger sig kan hjälpa honom. Ni vet hur man säger att vi endast använder 20% av vår hjärnkapacitet?! Vännen har utvecklat en drog som ger användaren tillgång till hela sin hjärna. Författaren bestämmer sig för att testa detta och sedan får vi följa utvecklingen.  En riktigt bra film med en mörk tvist.
Se se se!!!

Rugby-lördag!

Igår vaknade jag 7.13 av att James skrek "YEEEES", det är Rugby World Cup nu och Wales spelade mot Irland. James hade varit omtänksam och satt och kollade på matchen med hörlurar på för att inte väcka mig, men det där med att vara tyst blev lite bortglömt så fort någon gjorde mål! Själv var jag lagom glad över att bli väckt kvart över sju på en lördag morgon, men när vi bor så litet så får man anpassa sig ibland.
Wales vann iallafall! Så ur rygby-avseende började dagen väldigt bra!


Wales vs Ireland

Sedan vid halv tolv tiden cyklade vi iväg till andra sidan stan för att bli upphämtade av Ecka, en av James rugby-kompisar. För då var det match-dags för honom! Vi drog ner till Uppsala och väl där kollade vi först på damfinalen i rugby. (Visste ni förresten att vi har damrugby i Sverige?! Jag hade ärligt talat inte en aning om det.) Det var Uppsala vs Göteborg som spelade mot varandra, och Göteborg vann. Så på damsidan har tydligen Göteborg det bästa rugbylaget i Sverige!
Därefter var det killarnas tur att spela! Jag och Isabell var de enda trogna flickvännerna på läktarn, och det förstår jag för det var så jäkla kallt! Himlen var grå, det blåste som attan och där satt vi och tokhuttrade. Men det var roligt att äntligen få se James spela! Jag har inte sett honom spela förut, så det var jätteroligt. Än har jag inte riktigt lärt mig alla reglerna, men jag förstår iallafall vad det går ut på. De spelade 20x4, med endast tre avbytare så det var en ganska tuff match. Speciellt med tanke på att efter två perioder så var det endast en avbytare kvar, då två spelare blivit skadade. Sam, en kanadensare, gjorde illa knät så illa att han kommer att opereras i slutet av veckan. Och James sträckte låret riktigt rejält, så han har haltat omkring sedan dess.
Det var egentligen tänkt att vi skulle stanna i Uppsala och träffa Agnes och Peter efter matchen, men efter att James gjorde illa sig ändrade vi planerna. Han var inte så pigg på att halta runt hela Uppsala, så vi får ta det en annan gång. Istället följde vi med de andra till klubblokalen för att äta chiliconcarne med ris. Därefter var det bara att köra upp till Gävle igen.
En riktigt heldag med rugby alltså!
Idag blir bara en väldigt lugn dag hemma. Ute är det regnigt och grått, så vi kommer nog stanna inne och kolla på film hela dagen. Äta god mat och låta James ben vila lite. Mys mys.

Halv åtta hos mig

Hej!

Jag har just kommit hem efter en jättetrevlig kväll med tjejerna i klassen. Vi har börjat med 'halv åtta hos mig' och idag var det jag och Annika som skulle få göra premiärmiddVi bjöd på pastagratäng med kyckling, bacon och trattkantarellsås och därefter blev det vitchokladmousse med fruktsallad. Mums mums! Allt blev jättegott och vi hade en riktigt mysig kväll!

Korv och potatismos

Idag blir det korv och potatismos till middag, kanske inte så kreativt men men. Hemtentan är äntligen inlämnad och det känns jätteskönt att äntligen blivit av med den! Imorrn har jag bara självstudier, så då ska jag passa på att ta en rejäl sovmorgon. Det känns efterlängtat då jag var i skolan hela helgen!

Godmorgon godmorgon!

Jag sitter just i min tigerpyjamas och äter frukost. Min tigerpyjamas är lätt ett av de bästa plagg jag äger, en onepiece i tigerdesign, kan det bli bättre?! Till frukost äter jag knäckemackor med creme cheese och gurka, mums mums. James har just informerat mig om att jag tuggar extremt högljutt, haha, härligt att han vaknar av att jag tuggar!

Idag ska hemtentan in och sen har jag äntligen ett liv igen! Just nu sitter jag och läser igenom den för sista gången, och sen ska jag lämna in den. Jippie!
Jag har inte lektion förrän klockan ett idag, så jag kommer ha massa tid att skrota runt här hemma. Något som är lätt störigt är att vi har en stor vit matta under vardagsrumsbordet, den har nu fått en enorm te-fläck. Så nu ska jag lista ut om våra tvättmaskiner är starka nog för att kunna tvätta en matta, eller om jag måste handtvätta den. Vad tror ni?

Min tiger-pyjamas

Ungefär såhär känner jag mig just nu?


Skype-bild från i våras


Skol-söndag

Igår hade jag en supermysig kväll. James kom och mötte mig på skolan vid femtiden (ja, det drog ut lite på tiden där), sedan tog vi en liten cykeltur. Han visade en jättefin plats i Bolognerskogen med sittplatser och planteringar, så där måste vi absolut ha picknick innan det blir för kallt. Därefter gick vi på Hemmakväll och köpte massvis med godis! Egentligen skulle vi hyra film också, men vi hittade ingenting passande. Och som grädde på moset köpte vi med oss kinamat hem! Superlyxig myskväll!

Nu sitter jag i skolan igen och ska försöka få fram några vettiga tankar om den här hemtentan. Framåt går det iallafall, och det ska bli så himla skönt att lämna ifrån sig det här imorgon.

Hoppas ni har en fin dag!

Skol-lördag

Idag sitter jag i skolan och skriver hemtenta. Ute är det superfint väder och jag längtar tills jag kan smälla igen böckerna för dagen. Klockan fyra har jag satt deadline för mig själv, sen är det slut på pluggandet för idag. Dock känns det nästan lite skönt att använda hjärnan igen, skolstress det var ett tag sen det!

Veckans störigaste är att min dator har bestämt sig för att gå sönder. I torsdags kväll tyckte den att det var ett bra tillfälle att dö och lämna mig sittandes med en stressklump i halsen. Så igår hade jag inget annat val än att lämna över min dator till en databutik här i Gävle.  Om 3 veckor och 1500 kronor kommer jag att få tillbaka min kära guldklimp. Det känns lite lagom ovärt. Men tack och lov lyckades de plocka fram min hemtena iallafall! Jag var riktigt nervös över det, men ibland har man tur i oturen!

Nu ska jag återgå till att skriva om Internets framväxt, utveckling och roll i mediesamhället. Håll tummarna för att vettiga tankar rinner ut över tangentbordet!

Klockan fyra ska jag möta upp James på stan. Det enda som jag egentligen skulle behöva (förutom att få tillbaka min dator) är att jag skulle vilja ha en liten krukväxt. Vi har redan två orkidéer, men jag skulle vilja ha en liten söt blomma/växt som kan stå på hallbyrån.


Kanske något som liknar min söta Norge-blomma?


RSS 2.0