Bild från gårdagen



Den här mindre smickrande bilden finns nu på facebook, så jag tänkte att ni också kunde få se den.
Så här snygga är vi med ansiktsmasker...

Mary Kay




Nu ska jag snart iväg på en Mary Kay-kväll som Anna har ordnat. Känns mycket lyxigt och trevligt!



Igår kväll var jag på en Mary Kay-kväll som Anna anordnade. Det var hur mysigt som helst! Vi fick prova massor med underbara produkter, äta kakor och bara ha det allmänt bra. Nu är min hud barnsligt len och jag är såld. Om jag kunde skulle jag köpa allt! Dock investerade jag i en bivax-handkräm. Mina händer blir så himla torra och nariga på vintern, och då skulle tydligen den vara jättebra. Jag har bara smörjt in mig två gånger än så länge, men jag tycker redan att det hjälper. Placebo-effekt eller äkta varan? Vet inte riktigt, men huvudsaken är väl att det känns bättre. Vi fick prova någon ansiktsmask och så också, och sen dess har jag bara gått runt och klappat mig själv på kinden. Så rysligt mjukt!


Söndag

Igår väckte jag James med frukost på sängen. Flickväns-poäng till mig! Därefter åkte vi ut på en biltur runt Storsjön, njöt av härligt, soligt vinterväder och gick ut på en promenad. Vi såg på en till av filmerna vi hyrde, "A little bit of heaven".  

Den var jättebra. En riktigt fin film, men jag förstår inte riktigt hur den kan klassas som en romantisk komedi. Själv grät jag floder, men det kanske är en smaksak.

Efter filmen målade vi lite på garderoberna. Sen såg James en pojk-film "Kill the irishman", så jag passade på att ta ett långbad med en bra bok. Och det var den söndagen!

Underbara lördag

I lördags hade vi en jättehärlig dag. Eller, jag tror att jag hade en lite bättre dag än James men på det stora hela hade både två en fin dag. Han jobbade dock till klockan ett, så jag spenderade förmiddagen med att strosa runt hemma på egen hand. Städade undan lite, läste lite plugg, facebookade, jaa, sånt där man gör en ledig dag. Jag passade på att träna en timme, därefter hade jag ett mini-spa här hemma. Hårinpackning, ansiktsmask, vaxade benen, brun utan sol, målade naglarna osv. En sån där helrenovering som är så trevlig emellanåt. Jättemysigt.

När James slutade jobbet åt vi en snabblunch, för att sen möta upp en jobbarkompis till James och några av hans vänner. Vi möttes upp vid en liten sjö i närheten, och därefter blev det bilrace! De hade två volvos modell äldre som vi sladdade runt på isen med. Så himla himla roligt. En perfekt kombination av att man är livrädd samtidigt som man skrattar hysteriskt. Vi hade hur kul som helst! James hävdade att det var alldeles för roligt för att vara lagligt, vilket han kan ha en poäng i. Vi ägnade säkert två timmar åt att sladda runt där i omgångar. Himla rolig lördag!

På kvällen åkte vi iväg och hyrde film och sen hade vi en mysig hemmakväll.
En alldeles perfekt lördag alltså.

Kanelbullar

Just ja, igår bakade jag ett 60-tal kanelbullar också. Mums! De blev riktigt goda och jag känner mig väldigt huslig som t.o.m. har saker att bjuda på i frysen. Vuxenpoäng!

Date-night!

Igår kväll var det date-night igen! Date-night (dejt-kväll), var något som James införde när vi bodde i Lake District. Det är en kväll i veckan när vi har kvalitetstid och går ut på dejt, kanske går ut och äter, går på bio, har picknick eller någonting annat mysigt. Detta för att undvika slentrianen med att bara ha 'myskväll framför TVn'. Jag älskar våra dejt-nights och tycker att de är en himla bra grej. Igår kväll tänkte vi gå på Österns Pärla och äta middag, men det blev lite ändrade planer.

När James slutade jobbet åkte vi iväg på IKEA för att köpa en bäddsoffa vi har spanat på. Det blev en dagbädd.
Det var faktiskt James som blev kär i den här soffan först, och det tycker jag är så himla roligt eftersom jag verkligen, verkligen ville ha en sådan säng när jag var yngre. Men bättre sent än aldrig!

Därefter åkte vi in till Gävle för att köpa en hylla vi hade hittat i den där nya facebook-gruppen. Det gick hur bra som helst, tjejen som sålde den var supertrevlig och hyllan var helt utan skavanker, så det var suveränt.

När vi skulle åka därifrån, så passade vi på att göra dagens goda gärning. Vi stötte på en tjej som hade problem med bilen, och som den handy-man som han är hjälpte James till. Det var batteriet som hade lagt av, och tyvärr hade vi inte några startkablar. James hade lånat jobbets skåpbil för att få plats med allting, och tyvärr hade de inte några i bilen. Men efter några samtal så hittade visade det sig att Linnea och Dennis hade startkablar, James åkte och lånade dem och sen fick vi igång hennes bil. Alltid kul att kunna hjälpa till!

Men när vi väl hade varit på IKEA, köpt hyllan och hjälpt henne med bilen så var det ganska sent. Vi bestämde oss för att gå ut och äta någon annan dag, det kändes inte roligt att gå ut och äta när man är helt utsvulten - då njuter man ju inte av maten. Istället åkte vi och storhandlade på Ica Maxi, där kickade karma in och plötsligt fick vi jätterabatten på allting och istället för att betala ca 500 kronor så betalade 260 kronor. Sånt är alltid trevligt.

Kvällen avslutades hemma i soffan då vi kollade på "Red dragon" med Hannibal Lector. Så himla obehaglig och bra film!

En ovanlig men helt okey date-night.

Sushi och Österns Pärla

Idag efter retoriken åkte jag, Elena och Anna ner på stan. Där firade vi att vi fått studiestöd med att käka lunch. Vi gick på Österns Pärla och maten var grym! Riktigt, riktigt bra mat för 80 kronor. Supermysig restaurang också. Det var buffe där man kunde välja allt möjligt, sushi, thai-mat, kina osv. Till riktigt bra kvalitet! Jag blev positivt överraskad och kommer absolut gå dit igen.

Efter maten strosade jag och Elena runt på stan, jag shoppade ett halsband på jätterea. 40 kronor och jag är helnöjd. Sedan åkte vi hem och jag somnade på soffan. Har sovit ganska dåligt på senaste, så det var en välbehövlig tupplur. Nu har jag och James spanat in en hylla som vi ska köpa till arbetsrummet. Det finns en jättebra facebook-grupp "Säljes, köpes, bytes, skänkes Gävle" en suverän sida om man letar efter saker som man kanske inte vill betala fullt pris för. Nu hittade vi en expedit-hylla till halva priset än vad den vanligtvis kostar. Man tackar och bockar!

Nu ska jag ner i källaren och måla garderobsdörrar.

Helt omotiverad bild..



Men jag tycker att den är riktigt cool.
Den är tagen i somras, och det är James som hoppar över hans bror Fred.

Det var en suverän dag, vi hängde på stranden, njöt av solen, promenerade runt, hoppade från sandbankerna osv.

Vecka 4, so far

Den här veckan har jag börjat en ny kurs. Retorik 30 poäng. Det känns som att den kommer att bli intensiv men väldigt lärorik! Veckan har än så länge mest spenderats med praktiska ting. Jag har börjat gå igenom en massa papper, rett ut bankpapper och avslutat mitt norska konto. Lagat massa av chili till matlådor. Storhandlat. Jaa, såna där tråkiga saker.

Igår efter skolan åkte jag hem till Elena och fikade. Vi hade supermysigt och satt och skvallrade en massa. Hon är en klasskamrat till mig som också bor här i Sandviken, så det är jätteroligt. Senare på kvällen åkte vi och simmade också, vilket var jättekul. Det var superlänge sedan jag var och simmade, så det var suveränt. Vi passade även på att sitta i jaccuzin samt bastun en del. Lyx lyx!

Nu ska jag läsa lite mer retorik och därefter laga lite lunch/middagssoppa. Mums mums.

Lördag kväll

Efter vi varit i backen så åkte Linnea, Dennis, James och jag tillbaka hit. Duschade, åt tacos, tittade på Big Bang Theory och jämförde blåmärken. Sedan blev det dags att tagga om, för då smög sig lördagskvällen ifatt. Öl, vin, vodka och diverse kom fram. Anton och Stephanie och Isabelle och Mike kom också över, och det var en riktigt trevlig kväll. Tea var mycket misstänksam mot alla gästerna, men tillslut verkade hon tycka att de var okey. Linnea och Dennis drog hem vid tio-tiden, men vi andra satt uppe in på småtimmarna. Lyssnade på musik, snackade skit och jämförde länder, historier, tankar. En riktigt mysig kväll. Mike och Isabelle sov över, och medan jag och Isabelle gick och la oss vid 3 så stannade Mike och James uppe till halv sex tiden. Och det om något är ju ett bra bevis på att man har trevligt!

Jag hade superkul och det var väldigt trevligt att ha alla på besök. Njuter av att bo så pass stort att folk faktiskt kan komma och hälsa på. Att vi inte har sittplatser åt alla är ju en annan sak, men det kommer!

Söndagen var en väldigt långsam dag. Vi kikade på tv, åt hamburgare och städade undan. En äkta bakisdag alltså.


Kungsberget

På lördag morgon vaknade jag upp i Dennis och Linneas soffa vid halv åtta-tiden. Vi åt frukost, klädde på oss och sedan bar det av till Kungsberget! Kungsberget är ett berg i närheten av Sandviken där man kan åka slalom, snowbord, pulka eller vad man nu vill. Vi var taggade, men Linnea och jag var lite trötta sen kvällen innan så vi passade på att ta en powernap i bilen dit. Inte så roligt sällskap för Dennis med andra ord. 

Jag testade att åka snowboard för första gången och jag lyckades göra dagens vurpa. Eventuellt kan det ha varit årets vurpa. Jag skulle ta knappliften uppför backen, och först höll James en liten instruktion. Jag skulle böja benen, försöka slappna av, räta på ryggen men försöka att inte luta mig baklänges. Okey, verkade ju inte alltför svårt.

Jag klev på liften. Allt verkade bra. James åkte på liften framför mig, så han vände sig om och gjorde tummen upp. Liften rörde sig några meter. Allt verkade fortfarande bra. Jag börjar slappna av lite. Men så märker jag att snowboarden börjar dra lite till vänster. Försöker ropa till James "JAAAMES, hur svänger man?!" Han hör mig inte. Snowboarden svänger allt mer mot vänster, ner mot diket. Skriker igen "JAAAAMES, HJÄLP! HUR SVÄNGER MAN????!!!" Han hör mig forfarande inte. Och PLOPP, så åker snowboarden och jag ner i diket. Ner i en gyttjepöl. Där jag landar. På rygg. När jag ligger därnere som en efterbliven sköldpadda så åker både Linnea och Dennis förbi mig i liften och jag de skrattade så mycket att jag trodde att de också skulle ramla av. Haha, så jäkla klantigt gjort! Men men, någon måste ju vara den som ramla också!

Det var sjukt svårt att åka snowboard! Som i jättejättesvårt! Men roligt var det. Jag har blåmärken överallt nu, och ärligt talat var det en ganska korkad idé med min stukade fot. Men men, ung och dum och allt det där. Det var hur som helst jätteroligt! Vill absolut göra om det!

Kursavslutning, pizza och klassfest

I fredags avslutade vi Riskkommunikations-kursen. Så himla härligt. Då har vi klarat av hela Medie- och kommunikationsvetenskap A. Nice nice. Efter opponeringen åkte jag och Clara hem till Linnea för att käka pizza och göra oss iordning. Därefter blev det klassfest! Det var jättekul att träffa så många av klassen utanför klassrummet. I vanliga fall blir det lätt att man pratar med de man känner och inte så många fler. Vi är ändå runt 50 personer i klassen, så det blir inte alltid av. Vilket gjorde fredagen så mycket roligare!

Festen hölls i en helt underbar lägenhet. Stor, högt i tak, underbara fönster att sitta i, vita väggar osv. Allt sånt som man egentligen vill ha! Jag blev riktigt avundsjuk, men måste erkänna att jag gillar vårt lilla radhus ändå. Det är mysigt, och det är VÅRT! Vilket är det bästa av allt. Jag och James är fåniga och brukar sitta i soffan och peka på saker, säga "golvet är vårt, och dörren är vår, och fönstret är vårt osv". Ibland rusar vi in till varandra och säger "Kom fort, skynda skynda", den andra kommer efter och tillsist kanske vi pekar på en spik vid fönstret, säger "jag hittade en till sak som är vår". Haha, det är så jäkla löjligt, men måste erkänna att det är en jäkligt cool känsla. Ibland skrämmer det ihjäl mig, men för det mesta är det bara coolt.

I vilket fall, efter festen i fredags så hade jag tur och fick sova över hos Linnea och Dennis. Lyx lyx.

Mysmorgon

Idag har jag haft sovmorgon och klev inte upp förrän klockan nio. Nu sitter jag i soffan i min julklappsmorgonrock (från James) och dricker julklappste (från mamma) ur en julklappskopp (från min moster och morbror). Lyx lyx! För varje dag som går känns det verkligare och verkligare att vi faktiskt bor här. Jag gillar't!

På lördag får vi gäster =) Haha, känns väldigt bra att vi bor så pass stort att vi faktiskt kan ha folk över. Tyvärr saknas fortfarande nog med möblemang för att det ska se helt okey ut, men men. Allt tar sin tid.

Det känns iallafall superbra att efter att ha stressat med den här kursen, så kommer jag ha två suveräna dagar i rad. Ikväll blir det först pizza med Linnea och Clara, därefter klassfest! Och på lördag är vi ett gäng som ska åka iväg och åka skidor och snowboard, därefter åka hem hit och dricka lite öl och ha det bra. Jag är inte helt säker på hur det ska gå att åka snowboard med min fot, men vi får väl se.

Nu ska jag packa i ordning en väska för ikväll, äta frukost och förbereda mig för att åka till skolan. I eftermiddag har vi opponering på uppsatserna och jag hoppas att vår uppsats in blir alltför totalsågad. Men men, tror inte det är någon överhängande risk att jag kommer att få underkänt i den här kursen, så egentligen spelar det inte så stor roll. Hakuna matata.

Torsdag

Dagen har spenderats i soffan med foten i högläge. Jag har även roat mig med att läsa 3 uppsatser och försöka klura ut hur man opponerar. Kul, kul. Dock laddar jag inför imorgon! Sista dagen på terminen, klassfest och om man ska tro ryktena i bloggvärlden så blir det pizza med Linnea och Clara! Sweet!

Ikväll har James monterat upp lite nya hyllor i köket. Ska bli skönt att få lite mer förvaring där! Vi har ett litet kök, så det gäller verkligen att försöka utnyttja de ytor som finns. Det blev en vit Expedit-hylla från IKEA, en sån här:


Dock har vi lagt den ner, så att den blir "två hyllplan hög" och "fyra hyllplan bred". Den hänger flytande från väggen och ovanpå den har vi lagt en tunn bänkskiva i ek. Ser riktigt fint ut och kommer att fungera jättebra både för förvaring och som arbetsbänk. Vi är supernöjda! Jag ska ta och lägga ut lite fler bilder så att ni får se, men det får bli en annan dag.

Just nu ser det lite roligt ut i vårt kök. Den nya hyllan ser alldeles fin och ny ut, och sedan har vi resten av köket.. Gröna skåpluckor, vita tapeter med gröna fläckar på, inuti skåpen är det knalloranget och man kan se att allting har X antal år på nacken.. Men men, allt är väl en process och vi behövde verkligen den här förvaringen nu. Plus att vi kommer att kunna använda oss av det senare efter att vi har renoverat köket! Två flugor i en smäll alltså.

Nu ska jag försöka koppla in den där lilla TV-boxen som kom idag, samt värma upp lite middag. Igår lagade jag en massa köttfärssås som kommer att räcka till en hel del matlådor. Alltid skönt att ha i frysen! Så ikväll blir det spagetti och köttfärssås igen, tycker att det är en sådan där klassiker som är nästintill omöjlig att tröttna på.

Hoppas ni har en trevlig kväll!

Klantarsel

Igår klantade jag mig riktigt ordentligt. Jag var på väg uppför trappen när jag plötsligt hakade, försökte få fotfäste igen men det slutade med att jag på något sätt vred om foten och ramlade framlänges istället. Svinigt ont gjorde det! Så nu sitter jag här med en stukad fot som värker. Lyckat Caro, lyckat!

Dock var det ändå tur i oturen, jag slog inte i huvudet och glaset jag höll i handen då jag föll gick inte ens sönder.

James var på övervåningen när jag ramlade och kom rusande när han hörde att jag förvånat skrek till. Tydligen hade han sett mig ramla och det såg inte bra ut. Han var helt övertygad om att jag skulle ha både hjärnskakning och brytna ben. Det gjorde så himla ont att jag började tokgråta direkt, vilket han tog som ett bevis på att jag måste ha gjort illa mig 'på riktigt'. Alltså lyfte han upp mig, bar mig nerför trappan, la mig på soffan och var nära att ringa till sjukhuset innan jag hackigt fick ur mig att jag inte brytit något. Haha, söt han är!

Idag blir en väldigt lugn dag eftersom jag inte riktigt kan stödja på foten än. Jag har dock 3 uppsatser att läsa igenom innan opponeringen imorgon, så helt ledig är jag inte. Är dock mycket tacksam över att det är sånt jag kan göra hemma, så att jag slipper åka in till högskolan.

Fääääääääärdig!

Nu är vår vetenskapliga artikel äntligen färdig!



Så här lång blev den, 24 sidor. Den blev kanske inte perfekt, men det känns jäkligt skönt att den är färdigskriven!

Nu är det bara opponering kvar och på fredag avslutas första terminen, jippie!

Bortskämd tjej!

Idag är jag en mycket bortskämd tjej. James tar hand om tvätten och matlagningen, och jag har hittills tränat och pluggat. Tycker det känns som en alldeles utmärkt arbetsfördelning!!

Sakta men säkert...

..så går det med vårt arbete. Förhoppningsvis får vi den klar imorrn. Det är som Annika säger "det beror väl på vilket betyg vi siktar på", och då är det ett dåligt tillfälle att vara perfektionist. Eller pessimist. Vilket jag för tillfället känner mig som. Gaah, nu måste jag skärpa mig! Efter att ha tänkt på risker och riskkommunikation och jämställdhet och eventuell koppling däremellan non stop på senaste tiden, så är min hjärna förvandlad till mos. Men på fredag har jag iallafall gått klart min första termin! Det ska firas med äkta klassfest och något nice rödvin, mums mums!

3000 ord

Hittills har vi 3100 ord, bara 900 kvar! Jippie, jippie?

Duktig Caro

Haha, idag var jag duktig och KÖRDE BIL TILL SKOLAN! En prestation av mig, då jag är livrädd för vinterhala gator. Dock har jag fått vänta lite väl länge på bussen för att kunna vara riktigt nöjd. Så idag packade jag in mig i bilen och körde till HIG. Duktigt värre va?

Och ja, i februari har jag haft mitt körkort i fyra år.
Förstår inte hur det kan vara relevant...

Apropå shopping igen...



Så skulle jag gärna vilja ha ett par nya klacke-skor.
Gärna sådana här!


Medieestetik

Idag fick vi förresten tillbaka betygen i Medieestetik. Jag fick ett B, (vilket är nästhögsta betyg), så jag är rätt nöjd! Känns alltid skönt att kunna lägga en kurs bakom sig =)

Apropå shopping...

Så köpte jag ett par jeans när jag var i Birsta. Eller snarare ett par jeansleggings. Rut m fl, har lätt de bästa jeansleggingsen någonsin! Så jäkla sköna!

Och inte nog med att jag köpte ett par. Jag fick ett par också, av James. Och ett skärp!
Jag är alltså en mycket lycklig och väldigt bortskämd tjej! =)

Vissa har tur dom!

Dåligt med uppdateringar

Hej!

Jag har varit så grymt dålig på att uppdatera bloggen på senaste. Det har varit alldeles för mycket på gång, och att vi inte haft internet i huset har ju knappast hjälpt! Den senaste veckan känns det som att jag mest har pluggat, eller tänkt på plugg, eller tänkt på att jag borde plugga. Usch vad skönt det ska bli när vi äntligen blir klara med det här! Längtar ihjäl mig tills på fredag när hela den här dumma kursen är över. Det ironiska är att det är den intressantaste kursen hittills, men vår lärare är tyvärr lite överentusiastisk angående hur många timmar ett dygn har.

Dock hade jag en superhärlig helg i Sundsvall! Så att säga att jag baaara tänkt på plugget var kanske lite överdrivet. Vi åkte upp i fredagseftermiddag och hem på söndag morgon. Däremellan hann vi med att titta på basketmatch, äta lyxmiddag hos mamma o pappa med syster o hennes pojkvän björn, ha sovmorgon, äta lyxfrukost, åka in till stan och kika i butiker, åka till birsta (till er gävle-bor, birsta är som valbo, but bigger and better! =), åka ut till stugan, hämta tea som har bott därute, packa bilen full med mina julklappar och massa flyttkartonger som stått och väntat på mig sedan innan jag åkte till australien, äta en till lyxmiddag hos mamma o pappa med syster o björn, se på film, sova, äta lyxfrukost och sedan åka hem. En riktigt bra helg med andra ord!

Nu ska jag strax åka till valbo och möta upp James. Vi vill köpa en soffa och ett skrivbord. Nice nice!
Därefter, plugg plugg plugg?

Back in school

Efter en helt underbar jul och nyår är jag nu tillbaka i skolan. Tråkigt nog har jag tänkt alldeles för mycket på plugg under vår "ledighet", men kanske har jag blivit klokare av det. Om två timmar har vi ett seminarium och jag känner mig inte förberedd för fem öre. Men men, det finns roligare saker att tänka på.

Vårt hus till exempel! Nu under helgen har vi börjat att göra om lite granna. Vi har tagit bort plastmattan i det som ska bli arbetsrummet, och under 2 lager plastmatta och 3 lager plywood hittade vi orginal trägolvet. Det har nu sandats upp och målats i en vit-grå nyans. Listerna i rummet har också blivit målade och förhoppningsvis hinner vi måla första omgången på väggarna ikväll. Det kommer att bli vita väggar och på det hela taget kommer det att bli ett väldigt vitt och ljust rum. När vi är klara med allt färg-pyssel ska ett skrivbord införskaffas och sedan kommer jag att ha min egen lilla plugg-hörna. Mys mys.

Vi hade det hur bra som helst i Wales iallafall. Supermysigt! Vi åkte och klättrade, gick på strandpromenader, åkte in till Liverpool för att shoppa, träffade James vänner, åt god mat, James njöt av att vara hemma och jag njöt av att 'vara på semester'.

I lördags var James iväg och åkte slalom med några kompisar, medan jag passade på att vara själv i huset och njuta. Det var första gången han åkte slalom, ändå lyckades han ta sig ner för 3 svarta backar innan han ramlade första gången! Jag är jäkligt imponerad! Nog för att han har åkt lite snowboard innan, men ändå, karln är en naturbegåvning på det mesta han testar. Lite avis får jag nog erkänna att jag är! Sen på kvällen kom Anton och Stephanie över på middag. Vi bjöd på fläskfile och potatisgratäng, riktig gott faktiskt!

Söndagen blev väldigt lugn med lite huspyssel osv, och sen på kvällen stack vi iväg och åkte skridskor! Det var hur länge sen som helst som jag åkte skridskor, men det var riktigt kul. Fötterna värkte som bara den dock! Sedan lyxade vi och åt varm frukt i ugn med vaniljglass, perfekt avslutning på en mycket fin helg samt julledighet.

RSS 2.0